GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εξαφάνιση και η δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Μια από τις υποθέσεις που είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο, ήταν αυτή της εξαφάνισης και αργότερα δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου. ...


Μια από τις υποθέσεις που είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο, ήταν αυτή της εξαφάνισης και αργότερα δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου. Tα ίχνη του 26χρονου τότε άτυχου νέου, χάθηκαν στις 9 Αυγούστου του 2012 από την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και άμεσα ξεκίνησε μια γιγαντιαία επιχείρηση εντοπισμού του. Στις προσπάθειες των αρχών, συμμετείχαν και οι οικείοι του οι οποίοι απευθύνθηκαν και στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη με πολλά συγκλονιστικά στοιχεία να έρχονται στο φως τα οποία «μιλούσαν» για δολοφονία. 

Ο Μάριος είχε φύγει με το αυτοκίνητο του από το σπίτι που έμενε με τη μητέρα του χωρίς τίποτα να προμηνύει την τραγική εξέλιξη της υπόθεσης. Η γυναίκα την επόμενη μέρα είχε δεχθεί τηλεφώνημα από αγνώστους που της είχαν ζητήσει λύτρα 620.000 ευρώ για να απελευθερώσουν το παιδί της. Όμως, έπειτα από συμβουλή του 73χρονου οικογενειακού τους φίλου -που καταδικάστηκε σε ισόβια αφού οργάνωσε την απαγωγή και σκότωσε τον Μάριο Παπαγεωργίου- δεν είχε ειδοποιήσει αμέσως τις Αρχές. 

«Που έχει πετάξει τα κόκκαλα; Αυτό θέλω μόνο. Είναι τέρατα! Θέλουν να μας εκδικηθούν, αλλά την εκδίκηση θα την πάρουν από τον Θεό», είχε πει σε συνέντευξή της η τραγική μητέρα σύμφωνα με το star.gr. «Ο Μάριος ήταν ο μόνος άνθρωπος που είχα στη ζωή μου. Ήταν η ζωή μου, ο άντρας του σπιτιού μου… Δεν θα σταματήσω να ψάχνω! Μιλάω στις φωτογραφίες του Μάριου μου κάθε μέρα. Θα παιδευτώ, αλλά θα την μάθω την αλήθεια», είχε πει. 

Η καταδίκη και η κατάρρευση της μητέρας

Με τη μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου να καταρρέει στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος των πρωταγωνιστών στην υπόθεση της δολοφονίας του 26χρονου γιου της, η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έπεσε τον Μάρτιο του 2014.

Η Βαρβάρα Παπαγεωργίου αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα υποβασταζόμενη ενώ ξεσπώντας σε λυγμούς φώναζε «Το παιδί μου μπορούν να το φέρουν πίσω;».

Οι δικαστές καταδίκασαν σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια τον Πέτρο Μιχαλεάκο και σε 18 χρόνια τη σύζυγό του Παρασκευή Σιουτάλου αφού πείστηκε πως ο 71χρονος ήταν ο εγκέφαλος της απαγωγής αλλά και της δολοφονίας του άτυχου νεαρού, τα ίχνη του οποίου έσβησαν τη νύχτα της 9ης Αυγούστου του 2012, στο Παλαιό Φάληρο.

«Μοναδικό του κίνητρο ήταν να αποσπάσει τα χρήματα των λύτρων από τη μητέρα του Μάριου» είχε πει στην πρόταση της η εισαγγελέας, ενώ επέδωσε κομβικό ρόλο και στην 50χρονη σύζυγό του. «Η σύζυγος συντόνιζε τηλεφωνικά και από το σπίτι όλες τις ενέργειες του 71χρονου κατηγορουμένου και, λόγω της φιλικής της σχέσης με την οικογένεια του Μάριου, αποσπούσε πληροφορίες από τη μητέρα του Βαρβάρα» τόνισε στην πρότασή της.

Το δικαστήριο αποφάσισε, συντασσόμενο με την εισαγγελική πρόταση να μην αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους. Εκτός από τους δυο βασικούς κατηγορούμενους το δικαστήριο έκρινε ένοχους για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ακόμη τέσσερις και τους καταδίκασε σε ποινές από 2 έως 6 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ενώ δυο κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση