GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μία νίκη μακριά από τον τελικό ο Παναθηναϊκός με σούπερ Καλάθη

Νικ Καλάθης για… όλες τις δουλειές!  Όταν η ΑΕΚ άρχισε να πιστεύει στο break, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Superfoods της έκοψε κάθε ελ...


Νικ Καλάθης για… όλες τις δουλειές! 

Όταν η ΑΕΚ άρχισε να πιστεύει στο break, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Superfoods της έκοψε κάθε ελπίδα και κάνοντας νέο ρεκόρ καριέρας (26π.), έσπρωξε τους «πράσινους» στη νίκη (81-72) και πλέον χρειάζονται άλλη μία για να προκριθούν στους τελικούς της Α1. 

Αρκετά κακό θέαμα πρόσφεραν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με την Ένωση να κάνει ένα «μπαμ» στο 28’ και να φτάνει στο +8. Ωστόσο, το «τριφύλλι» αντέδρασε και αφού αρχικά εξάλειψε τη διαφορά, στο τέταρτο δεκάλεπτο ήρθε ο ομογενής γκαρντ για να το… καθαρίσει. 

Το ματς


Καλύτερη εκκίνηση στο παιχνίδι έκανε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος μέσα από την καλή του άμυνα, αλλά και τον ορεξάτο Καλάθη, μπήκε με ένα 7-0. Η ΑΕΚ ξόδευε τις επιθέσεις της από την περιφέρεια, αλλά ήταν πολύ άστοχη και έτσι οι «πράσινοι» έφτασαν σε διψήφια τιμή την υπέρ τους διαφορά (12-2). Στα μισά, η Ένωση βρήκε λύσεις στην επίθεση από τον Μαυροειδή, μειώνοντας στο -6 (14-8), με το «τριφύλλι» να απαντά με τον Καλάθη (16-8), αλλά για το επόμενο τρίλεπτο, οι δύο ομάδες μέτρησαν αλλεπάλληλα άστοχα σουτ (ούτε βολές δεν έβαζαν!) και πολλά λάθη και έτσι το σκορ παρέμεινε ίδιο. Το… ρόδι έσπασαν οι φιλοξενούμενοι με τον Ντίξον, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και τους έσπρωξε σε ένα 4-0 (16-12), με τον Καλάθη να διαμορφώνει στο τέλος το 18-12. 

Κακό μπάσκετ ποιοτικά έπαιζαν και στην αρχή της δεύτερης περιόδου οι δύο ομάδες, όπου χρειάστηκαν δύο λεπτά για το πρώτο καλάθι και αυτό ήταν από τη μεριά της ΑΕΚ (18-14). Έκτοτε, το παιχνίδι απέκτησε έναν σχετικά καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να χτυπούν μέσα από τη ρακέτα, αλλά τον Παναθηναϊκό να συντηρεί το προβάδισμά του και τον Ρίβερς να τον στέλνει στο +6 (25-19), στα μισά. Όμως, οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου δεν… πτοήθηκαν και αρχικά με τη μαχητικότητα του Μιλόσεβιτς κρατούνταν στο ματς (27-24), ενώ στη συνέχεια ο Σάκοτα τους έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στην αναμέτρηση (28-29), περίπου 1:30’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στον εναπομείναντα χρόνο ακολούθησε μία ανταλλαγή καλαθιών, με τους «πράσινους» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 32-31. 

Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα δεκάλεπτα, στο τρίτο ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός από την αρχή του. Από τη μία, ο Σίνγκλετον τραβούσε μόνος του επιθετικά τον Παναθηναϊκό, αλλά από την άλλη η ΑΕΚ είχε πάρει… φωτιά έξω από τα 6,75μ., με αποτέλεσμα να πάει στο +5 (38-43), στο πρώτο τρίλεπτο. Αυτό, χάλασε πολύ τη συγκέντρωση των παικτών του Πασκουάλ, οι οποίοι έχασαν την επαφή τους με το καλάθι, με την Ένωση από την άλλη να είχε μπροστάρη τον Μαυροκεφαλίδη για το +7 (42-49) αρχικά και στη συνέχεια για το +8 (44-52), στα 2:00’’ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Όμως, εκεί οι παίκτες του Μανωλόπουλου παρασύρθηκαν από τον ενθουσιασμό τους, με τους «πράσινους» να βρίσκουν στήριγμα στον Ρίβερς και εκείνος να τους ωθεί σε ένα σερί 7-0, για να μειωθεί η διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (51-52). 

Το ντέρμπι καλά κρατούσε και στην έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου (56-56), με τον Παππά στη συνέχεια να πηγαίνει τον Παναθηναϊκό στο +3 (59-56) και τους Μαυροειδή και Ούκιτς να απαντούν για την ΑΕΚ (59-60). Όμως στα μισά, ήρθε η σειρά του Καλάθη να βάλει… πλάτη για τους «πράσινους», τους οποίους πήρε από το χέρι και τους έσπρωξε σε ένα σερί 7-0 (66-60) για το νέο προσπέρασμα στο παιχνίδι. Η αντίδραση της Ένωσης ήρθε με τον Ούκιτς (66-64), αλλά ο αρχηγός ήταν πάλι εκεί για το «τριφύλλι», όπου με δικό του τρίποντο από τα 9 μέτρα(!) έκοψε τα… φτερά των φιλοξενούμενων (69-64), οι οποίοι στη συνέχεια κατέρρευσαν και έτσι η διαφορά ξέφυγε στο +9 (73-64), στα δύο λεπτά πριν τη λήξη. Πλέον, το νερό είχε μπει στο… αυλάκι για τον Παναθηναϊκό και παρά τα απανωτά τρίποντα της ΑΕΚ, πήρε τη νίκη με το τελικό 81-72. 

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 32-31, 51-52, 81-72 

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση