GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι προτείνει η Λευκωσία στους Τουρκοκύπριους για απεμπλοκή των διαπραγματεύσεων

Πρόταση προς τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, απέστειλε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδη, με στόχο να υπάρξει α...


Πρόταση προς τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, απέστειλε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδη, με στόχο να υπάρξει απεμπλοκή στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα διάσκεψη για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στον Κύπριο πρόεδρο, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα βασικά σημεία της πρότασης Αναστασιάδη, για την οποία θα ενημερώσει αναλυτικά αύριο το Εθνικό Συμβούλιο, είναι:

-Συζήτηση και συμφωνία στο κεφάλαιο της ασφάλειας-εγγυήσεων.

-Συζήτηση και συμφωνία στο εδαφικό και μετά συζήτηση των άλλων τεσσάρων κεφαλαίων (περιουσιακό, διακυβέρνηση, οικονομία, ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης), με στόχο την τελική κατάληξη σε συνολική συμφωνία.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, δήλωσε στο κεντρικό τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ ότι είναι επιβεβλημένο να γνωρίζει η ελληνοκυπριακή πλευρά τις ακριβείς θέσεις της Τουρκίας, τόσο το θέμα της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων όσο και στο θέμα των επεμβατικών δικαιωμάτων.

«Διαφορετικά, δεν θα έχει νόημα να μεταβούμε στη Γενεύη και να αποτύχουμε», τόνισε ο Κύπριος υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση