GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λεβέντης: Να κατεβάσουν τη μύτη τους Τσίπρας και Μητσοτάκης

Την ανάγκη της άμεσης επίλυσης του ελληνικού προβλήματος και του απεγκλωβισμού της χώρας από τα μνημόνια επεσήμανε από την Κέρκυρα ο ...


Την ανάγκη της άμεσης επίλυσης του ελληνικού προβλήματος και του απεγκλωβισμού της χώρας από τα μνημόνια επεσήμανε από την Κέρκυρα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, που έφτασε το πρωί στο νησί, με αφορμή τον εορτασμό της 153ης επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα.

«Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικό θάρρος και όχι κλειστοφοβία. Έχει ανάγκη από μία νέα αρχή. Δεν θεωρώ ότι οι εκλογές είναι ό,τι κατάλληλο για τη χώρα, γιατί και ο Μητσοτάκης να βγει και να κάνει κυβέρνηση με τη κ. Γεννηματά, ούτε αυτός θα φέρει επενδύσεις. Ήταν ο Σαμαράς, δεν έφερε καμία επένδυση, άρα τις ίδιες δυσκολίες που έχει ο Τσίπρας θα έχει και ο Μητσοτάκης. Εμείς σαν Ένωση Κεντρώων κοιτάμε να λυθεί το ελληνικό πρόβλημα, να φύγουμε από αυτό το καρκίνωμα των μνημονίων. Θεωρώ ότι δεν χρειάζονται εκλογές. Εκείνο που χρειάζεται είναι παραιτηθεί ο κ. Τσίπρας από πρωθυπουργός και να αναθέσουμε σε έναν τεχνοκράτη να κάνει μία κυβέρνηση για δυο - τρία χρόνια», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε: «Ο Μητσοτάκης να σταματήσει να ζητάει εκλογές δείχνοντας εξουσιομανία. Να κατεβάσουν τη μύτη τους και τον εγωϊσμό τους και οι δύο, πριν καταστρέψουν τη χώρα και να κάνουμε μία κυβέρνηση για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις, αυτό ζητούν οι ξένοι».

Παράλληλα, ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του και στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε, καθώς και στο επικείμενο Εurogroup. «Το πακέτο τώρα ψηφίστηκε, η ΝΔ το ονόμασε τέταρτο μνημόνιο, είναι βαρύτατο, σκληρό, και τώρα είναι πια νόμος του κράτους. Ο κ. Τσίπρας τα ψήφισε αυτά, ελπίζοντας ότι θα πάρει ρύθμιση για το χρέος. Δεν θα γίνει καμία ρύθμιση του χρέους. Μόνο μία διαβεβαίωση έχουμε από τους εταίρους, ότι αν τον Αύγουστο του 2018 έχετε ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις, τότε, όπως μας είπανε από το 2012, τότε η διεθνής κοινότητα, οι δανειστές κυρίως, θα εξετάσουν την ελάφρυνση του χρέους, ώστε κάποια ομόλογα να επιμηκυνθούν με πολύ μικρά επιτόκια» σχολίασε, ενώ για το Eurogroup της Δευτέρας είπε ότι «δεν θα ληφθεί καμία απόφαση, απλώς θα εκτιμηθεί αν όλα είναι έτοιμα για το Εurogroup της 15ης Ιουνίου».

Ο κ. Λεβέντης, στο πλαίσιο των επαφών του στο νησί, επισκέφθηκε το γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας Όλυμπος Κέρκυρας, το Γενικό Νοσοκομείο και τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ενώ το βράδυ θα είναι κεντρικός ομιλητής σε συγκέντρωση μελών και φίλων της Ένωσης Κεντρώων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση