GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έτσι έγινε η επιχείρηση σύλληψης των μελών της σπείρας των χρηματοκιβωτίων

Σε χώρο δεξιώσεων όπου είχαν συγκεντρωθεί για να διασκεδάσουν συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης από πάνοπλους αστυνομικούς, π...


Σε χώρο δεξιώσεων όπου είχαν συγκεντρωθεί για να διασκεδάσουν συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης από πάνοπλους αστυνομικούς, παρουσία και ανδρών των ΕΚΑΜ, τα μέλη της διαβόητης συμμορίας των χρηματοκιβωτίων, τα οποία αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, η αστυνομική επιχείρηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει στη 1.00 τα ξημερώματα, αλλά επισπεύστηκε όταν οι αστυνομικοί που είχαν γίνει «σκιές» των υπόπτων ενημέρωσαν τους αρμόδιους αξιωματικούς ότι τα μέλη της οργάνωσης έχουν συγκεντρωθεί σε χώρο δεξιώσεων της Δυτικής Αττικής.

Ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έκριναν ότι θα ήταν πιο αποτελεσματική τακτική να συλληφθούν πολλά μέλη μαζί, ενώ νωρίτερα έγινε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί μακροσκοπικός έλεγχος για το κατά πόσο έχουν πάνω τους οπλισμό.

Αστυνομική πηγή σχολιάζει ότι αν η επιχείρηση γινόταν στη 1.00 τα ξημερώματα θα ενείχε περισσότερους κινδύνους, καθώς οι ληστές συνήθιζαν να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, γεγονός που θα αύξανε σημαντικά τις αντιδράσεις τους.

Στη «σύναξη» της περασμένης Πέμπτης δεν συμμετείχε ένα από τα αρχηγικά μέλη με καταγωγή από τη Ρωσία, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε φύγει για την πατρίδα του (εκεί ζουν οι γονείς του) λόγω αιφνίδιου θανάτου συγγενικού του προσώπου. «Τον ήξεραν όλοι με το ψευδώνυμό του. Ο λόγος του μετρούσε στην οργάνωση», λέει χαρακτηριστικά καλά πληροφορημένη πηγή.

Η Αστυνομία συνέλαβε 15 άτομα, στο σύνολό τους από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με εξαίρεση έναν 26χρονο Αλβανό, και προχώρησε σε 20 προσαγωγές.

Πληροφορίες του «Ε.Τ.» αναφέρουν ότι συνολικά κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης πέντε άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί από την Ασφάλεια και αναζητούνται.

Η έρευνα θα συνεχιστεί για την ταυτοποίηση και άλλων προσώπων, ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν νέες κατηγορίες για άτομα που προσήχθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και αφέθησαν ελεύθερα.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η δράση αρκετών μελών της οργάνωσης ξεκίνησε πέντε χρόνια πριν. Η «δεξαμενή» των ληστών που έμπαιναν και έβγαιναν στη συμμορία ήταν μεγάλη και άλλαζε ανάλογα με το ποιοι συλλαμβάνονταν και ποιοι αποφυλακίζονταν κάθε φορά.

Οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση αναφέρουν ότι τα μέλη της συμμορίας ήταν «επαγγελματίες». Συνήθιζαν να φοράνε γάντια, πάντα είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ ήταν «δεμένοι» μεταξύ τους σαν οικογένεια.

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να έπαιρναν πληροφορίες για τους στόχους τους από διανομείς καφέ και φαγητού, οι οποίοι έμπαιναν να αφήσουν παραγγελίες σε εταιρίες και πληροφορούσαν τους ληστές για το πού βρίσκεται ο χώρος του λογιστηρίου ή του χρηματοκιβωτίου.

Επίσης, οι δράστες συνήθιζαν να καθαρίζουν καλά τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν στις ενέργειές τους σε πλυντήρια της δυτικής Αττικής για να μην αφήνουν ίχνη.

Το στοίχημα για την ΕΛ.ΑΣ. είναι να σταματήσουν οι επιθέσεις με στόχο χρηματοκιβώτια εταιριών στην Αττική και στους όμορους νομούς. Ο φόβος των αρμόδιων αξιωματικών είναι τα ασύλληπτα μέλη να επιχειρήσουν να επαναδραστηριοποιηθούν, κάτι πάντως που -αν γίνει- μάλλον θα τους πάρει χρόνο.

Αύγουστος 2016: Η αρπαγή οδηγού και η αναγνώριση ενός δράστη

Τουλάχιστον τέσσερα από τα μέλη της συμμορίας εμπλέκονται στην αρπαγή οδηγού φορτηγού που μετέφερε τσιγάρα.

Στις 31 Αυγούστου 2016 ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού και σφυριού υπάλληλο μεταφορικής εταιρίας με φορτίο είδη καπνού και απορρυπαντικά. Έβαλαν κουκούλα στον οδηγό και του έδεσαν τα χέρια.

Τον επιβίβασαν σε άλλο όχημα και τον αποβίβασαν αργότερα στην περιοχή της Πάρνηθας. Το φορτηγό που είχαν αποσπάσει βρέθηκε στην οδό Φιλίας των Λαών στο Μενίδι, όπου οι δράστες είχαν επιχειρήσει να του βάλουν φωτιά.

Οι δράστες είχαν αφαιρέσει από το εσωτερικό του είδη καπνού, αναπτήρες, σοκολάτες, απορρυπαντικά, αξίας περίπου 140.000 ευρώ, 220 ευρώ από το πορτοφόλι του οδηγού και τρεις κάρτες SIM από τα κινητά του.

Το φορτηγό που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες για τη ληστεία βρέθηκε καμένο στην οδό Χαιρώνειας στο Μενίδι. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2016, σχεδόν το σύνολο των προϊόντων που είχαν αρπάξει οι δράστες βρέθηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Καρκαβίτσα στο Μενίδι.

Οι αστυνομικοί είχαν βρει ένα ζευγάρι γάντια των δραστών στο σημείο όπου είχαν κάψει το αυτοκίνητό τους, ενώ ένας κάτοικος είχε δει το δράστη που πέταξε τα γάντια να κατευθύνεται στο στρατόπεδο Καποτά.

Στο ίδιο σημείο βρίσκονταν και δύο υπάλληλοι του Δασαρχείου Πάρνηθας, που είχαν αντιληφθεί την παρουσία ενός ακόμη οχήματος στο οποίο επέβαιναν δύο ακόμη ληστές των χρηματοκιβωτίων.

Από φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων οι αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν έναν από τους δράστες, τον 39χρονο Δημ. Π., δηλαδή οι αστυνομικοί από το περασμένο καλοκαίρι γνώριζαν κάποια από τα μέλη της διαβόητης συμμορίας.

Πηγή: εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση