GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εντυπωσιακές εικόνες από το ναυάγιο στη μέση του Ευβοϊκού - ΒΙΝΤΕΟ

Την 1η Σεπτεμβρίου 2000 στην περιοχή Λευκαντί της Χαλκίδας κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη με το φορτηγό πλοίο Eurobulk...


Την 1η Σεπτεμβρίου 2000 στην περιοχή Λευκαντί της Χαλκίδας κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη με το φορτηγό πλοίο Eurobulker X. Κατά τη διάρκεια φόρτωσης φορτίου τσιμέντων το πλοίο κόπηκε στα δύο με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας Ουκρανός ναυτικός και να τραυματιστούν άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος.
Το φορτηγό πλοίο είχε καταπλεύσει στη Χαλκίδα στις 28 Αυγούστου, προερχόμενο από την Τουρκία και με προορισμό την Αίγυπτο.
Η θέση του στον βυθό
Ένα κομμάτι του ναυαγίου του φορτηγού πλοίου εξέχει από το νερό μέχρι του ύψους των τριών μέτρων και μένει να θυμίζει την τραγική ιστορία του.
Το ναυάγιο είναι καθισμένο όρθιο, σε αμμώδη, λασπώδη βυθό. Το βαθύτερο του κομμάτι βρίσκεται περίπου στα 35 μέτρα, αλλά ουσιαστικά το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι του, βρίσκεται μεταξύ 10 και 20 μέτρων.
Φυσικά είναι προορισμός όσων ασχολούνται με την αυτόνομη κατάδυση, αφού όπως λένε λόγω του μεγέθους του, είναι αδύνατο να περιηγηθεί κάποιος σε αυτό σε μια μονάχα κατάδυση, ενώ αν οι υποβρύχιοι επισκέπτες είναι τυχεροί και πετύχουν καλό καιρό που συνεπάγεται καλή ορατότητα τότε θα εντυπωσιαστούν.
Στην πλώρη, εντυπωσιακή είναι η «μπάλα» του πλοίου, καθώς και κάποιες καταπακτές, ενώ στην πρύμνη, μια περιήγηση στην τεράστια του προπέλα, είναι απολύτως απαραίτητη.
Εξίσου εντυπωσιακό είναι το σημείο που έσπασε το πλοίο, καθώς το τσιμέντο που περιείχαν τα αμπάρια του, στερεοποιημένο πλέον, θυμίζει σεληνιακό τοπίο.
Οι δύτες έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν μια ματιά και στο εσωτερικό του, καθώς τα περισσότερα από τα παράθυρα του είναι σπασμένα και επιτρέπουν την ασφαλή παρατήρηση χώρων, όπως η κουζίνα, κάποιοι διάδρομοι και καμπίνες πληρώματος.

Πηγή βίντεο: youtube-UpDrones

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση