GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα σκαριά το κόμμα του εθνικού νομίσματος

Στα... σκαριά βρίσκεται το νέο κόμμα που θα υποστηρίξει επισήμως την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυριακάτικων ...


Στα... σκαριά βρίσκεται το νέο κόμμα που θα υποστηρίξει επισήμως την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων, έχει ξεκινήσει ήδη ο προσυνεδριακός διάλογος μεταξύ των ιδρυτικών στελεχών του.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τρεις εκδηλώσεις στην Αθήνα, την Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη. Στη νέα κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, "μπροστάρηδες" είναι ο γνωστός δικηγόρος και πρώην βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος, ο καθηγητής Οικονομικών του ΔΠΘ, Διονύσης Χιόνης, ο πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Παναγιώτης Γεννηματάς, ο καθηγητής Οικονομικών, Βασίλης Πολυμένης, ο πρέσβης ε.τ. Περικλής Νεάρχου, ο οικονομολόγος και πρώην ανώτερο στέλεχος της Κομισιόν, Μάκης Ποταμιανός, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλης Πολερόπουλος, οι πρώην βουλευτές Θόδωρος Κατσανέβας, Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανία), Κώστας Γιοβανόπουλος.

Τα... αποκαλυπτήρια του νέου φορέα αναμένεται να γίνουν τον Οκτώβριο, όπου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό των ιθυνόντων, θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό τους συνέδριο.

Το νέο κόμμα θα έχει σαφείς αναφορές στην έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ενώ στο βασικό του αφήγημα, σύμφωνα με στέλεχος του νέου φορέα, είναι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

"Προσέξτε, εμείς δεν μιλάμε για ρήξη με την ΕΕ, όπως οι αριστεροί. Εμείς μιλάμε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ύστερα από συνεννόηση με τους εταίρους. Δεν είναι καινούργια αυτή η πρόταση, καθώς έχει προταθεί και στο παρελθόν η έξοδός μας από το ευρώ με παράλληλη χρηματοδότηση από τους εταίρους μας", ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος του νέου φορέα.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι πολλά από τα στελέχη που συμμετέχουν στη δημιουργία του νέου φορέα έχουν στο παρελθόν υπηρετήσει σε διάφορα σημαντικά πόστα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Επίσης, δεν κρύβουν τον δίαυλο επικοινωνίας που έχουν με κέντρα τόσο στη Γερμανία, όσο και πέραν του Ατλαντικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση