GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα εμπόδια για την επένδυση στο Ελληνικό

Νέα εμπόδια δημιουργούνται για την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς πάει για επανεξέταση την απόφαση περί μη κήρυξης ως διατηρητέων ορισμ...


Νέα εμπόδια δημιουργούνται για την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς πάει για επανεξέταση την απόφαση περί μη κήρυξης ως διατηρητέων ορισμένων από τα κτίρια στο Ελληνικό.

Ειδικότερα, αναπέμπεται στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η υπόθεση του χαρακτηρισμού ως μνημείων του κελύφους του αρχικού κτιρίου του Δυτικού Αεροσταθμού, του παλαιού πύργου ελέγχου του Αεροσταθμού και του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων Αθηνών.

Η αναπομπή γίνεται έπειτα από την αίτηση θεραπείας που είχε καταθέσει η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, στις 5 Ιανουαρίου του 2017, κατά της υπουργικής απόφασης για τον μη χαρακτηρισμό των ανωτέρω κτιρίων ως νεωτέρων μνημείων. Μάλιστα, η Επιτροπή, στις 13 Φεβρουαρίου κατέθεσε για το ίδιο θέμα αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ), στις 13 Οκτωβρίου 2016, τα μέλη του κλήθηκαν να διερευνήσουν κατά πόσο οκτώ κτίρια του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού (μεταξύ των οποίων και τα παραπάνω) έχουν τις προϋποθέσεις να κηρυχθούν μνημεία, υπό το βάρος της προεξαγγελθείσας επένδυσης στη συγκεκριμένη περιοχή. Τελικά, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση επτά ωρών, ως μνημείο κηρύχθηκε μόνο το ιδιαίτερο, αρχιτεκτονικά, κτίριο του αγγλικού υπόστεγου «Παγόδα».

Η ημερομηνία συζήτησης του θέματος στο ΚΣΝΜ δεν έχει ακόμα γνωστοποιηθεί, ενώ παράλληλα εκκρεμεί η συζήτηση της κήρυξης-οριοθέτησης των σημαντικών αρχαιοτήτων της περιοχής στο ΚΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση