GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προσωπική απόφαση του Μακρόν να διορίσει πρωθυπουργό από άλλο κόμμα

Ο γενικός γραμματέας του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων χαρακτήρισε "αμφιλεγόμενη" απόφαση τον διορισμό του συντηρητικού Εντου...


Ο γενικός γραμματέας του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων χαρακτήρισε "αμφιλεγόμενη" απόφαση τον διορισμό του συντηρητικού Εντουάρ Φιλίπ στην πρωθυπουργία, λέγοντας ότι είναι ασαφές ποια πολιτική γραμμή θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση.

"Πρόκειται για μια προσωπική απόφαση. Δεν είναι μια πολιτική συμφωνία", τόνισε ο Μπερνάρ Ακουαγιέ, μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά αφότου ανακοινώθηκε ο διορισμός του Φιλίπ στη νέα κυβέρνηση του κεντρώου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Όταν ρωτήθηκε αν το κόμμα θα απομακρύνει από τις τάξεις του τον νέο πρωθυπουργό, απάντησε ότι "δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα". Στη συνέχεια όμως, με μήνυμά του στο Twitter, ο Ακουαγιέ ανέφερε ότι ο Εντουάρ Φιλίπ "θέτει εαυτόν εκτός της πολιτικής οικογένειας των Ρεπουμπλικάνων".

Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο γ.γ. των Ρεπουμπλικάνων τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια πολιτική συμφωνία μεταξύ της γαλλικής δεξιάς και του κινήματος του Μακρόν δεδομένου, όπως είπε, ότι ενόψει των βουλευτικών εκλογών θα πρέπει να επικρατεί σαφήνεια και όχι αβεβαιότητα: "αβεβαιότητα όσον αφορά το (πολιτικό) πρόγραμμα που θα ακολουθήσει αυτή η κυβέρνηση και το οποίο θα πρέπει να γνωρίζουν οι Γάλλοι πριν εκφραστούν στις βουλευτικές της 11ης και της 18ης Ιουνίου· αβεβαιότητα όσον αφορά την ίδια την προεκλογική εκστρατεία".

"Ο πρωθυπουργός είναι εξ ορισμού ο επικεφαλής της πλειοψηφίας και οφείλει επομένως να άρει αυτήν την αβεβαιότητα. Θα στηρίξει τους υποψηφίους του En Marche! του προέδρου της Δημοκρατίας που τον διόρισε (στο αξίωμά του) ή θα στηρίξει τους υποψηφίους των Ρεπουμπλικάνων και του UDI, της πολιτικής οικογένειάς του;" διερωτήθηκε.

Πηγή ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση