GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε την δοκιμή αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε δοκιμή αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος και έδωσε εντολή να μπει σε μαζική παραγωγ...


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε δοκιμή αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος και έδωσε εντολή να μπει σε μαζική παραγωγή, ενώ στη συνέχεια ζήτησε να αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων KCNA.

Το πρακτορείο δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με τα ακριβή χαρακτηριστικά του όπλου, ούτε τον ακριβή χρόνο της δοκιμής, αλλά μετέδωσε ότι διοργανώθηκε από την Ακαδημία της Εθνικής Αμυντικής Επιστήμης, που θεωρείται ότι αναπτύσσει πυραύλους και πυρηνικά όπλα.

Η Βόρεια Κορέα επιδιώκει να αναπτύξει νέα οπλικά συστήματα από τις αρχές του προηγούμενου χρόνου με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ανάμεσα στα οπλικά συστήματα που αναπτύσσονται είναι πύραυλοι μεγάλης εμβέλειας ικανοί να χτυπήσουν ακόμα και μέχρι τα ηπειρωτικά των ΗΠΑ. Τις τελευταίες εβδομάδες το καθεστώς έχει κάνει δοκιμές σε βαλλιστικούς πυραύλους μέσου βεληνεκούς, σημειώνοντας τεχνολογικές προόδους.

Η Πιονγιάνγκ απορρίπτει τις κυρώσεις του ΟΗΕ, αλλά και τις μονομερείς κυρώσεις από άλλα κράτη, χαρακτηρίζοντας τις παραβίαση του δικαιώματος της στην αυτοάμυνα και υποστηρίζοντας ότι το αμυντικό της πρόγραμμα είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον αρνείται πάντως οποιαδήποτε πρόθεση να επιτεθεί στη Βόρεια Κορέα.

Τις προηγούμενες ημέρες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απείλησε τη Βόρεια Κορέα με ενίσχυση των κυρώσεων. Σε μία δήλωση που υπογράφεται από όλα τα μέλη του, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας που είναι ο μοναδικός σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, το Συμβούλιο ζητά από την Πιονγιάνγκ να μην «προχωρήσει σε νέα δοκιμές πυρηνικών όπλων» και να επιδείξει «άμεσα ειλικρινή δέσμευση για αποπυρηνικοποίηση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση