GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: «Η χώρα μας είναι πλέον μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων»

Στη σειρά σημαντικών επαφών που είχε με οικονομικούς παράγοντες, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Πεκίνο, αναφέρεται ο Αλέ...


Στη σειρά σημαντικών επαφών που είχε με οικονομικούς παράγοντες, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στο Πεκίνο, αναφέρεται ο Αλέξης Τσίπρας με αναρτήσεις του στο Twitter. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα από σήμερα είναι μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών, ΑΙΙΒ, ενός σημαντικού διεθνούς οργανισμού οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τονίζει στις σχετικές αναρτήσεις του:

«Κατά τη δεύτερη ημέρα στο Πεκίνο είχαμε σειρά επαφών με οικονομικούς παράγοντες, όπως την Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας, ICBC».

Πρόκειται για την Industrial and Commercial Bank of China, ένα τραπεζικό κολοσσό με πάνω από 500 εκατομμύρια πελάτες. Στη συνάντηση εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον της τράπεζας για επενδύσεις στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο έχει σημαντικές δυνατότητες ενίσχυσης της αναπτυξιακής πορείας της Ελλάδας.

«Η χώρα μας είναι από σήμερα μέλος της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων και Υποδομών, AIIB, σημαντικό διεθνή οργανισμό οικονομικής Ανάπτυξης».

Η ΑΙΙΒ (Asian Investment and Infrastructure Bank) είναι μια επενδυτική τράπεζα που αριθμεί 77 μέλη από όλο τον κόσμο, με πιο πρόσφατο μέλος της στην Ελλάδα η συμμετοχή της οποίας ανακοινώθηκε τις ημέρες της επίσκεψης του ΠΘ στην Κίνα.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός παραπέμπει με ανάρτηση του και «στην υπογραφή Συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών ZTE-Forthnet για τη δημιουργία δικτύου υψηλών ταχυτήτων στον ελληνικό χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση