GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραμπ προς τις αραβικές χώρες: Μην τα περιμένετε όλα από μας!

Να βάλουν τα δυνατά τους για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία στις χώρες τους κάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τους Άραβε...


Να βάλουν τα δυνατά τους για να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία στις χώρες τους κάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τους Άραβες ηγέτες σε ομιλία του στη Σαουδική Αραβία, τονίζοντας πως η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν είναι μία σύγκρουση πολιτισμών, αλλά μία μάχη μεταξύ καλού και κακού.

“Η Αμερική είναι έτοιμη να σταθεί στο πλευρό σας υπέρ των κοινών μας συμφερόντων και της κοινής μας ασφάλειας. Όμως τα κράτη της Μέσης Ανατολής δεν μπορούν να περιμένουν από την αμερικανική ισχύ να διαλύσει τον εχθρό για λογαριασμό τους”, διεμήνυσε ο Τραμπ, σύμφωνα με το Reuters, προσθέτοντας ότι “τα κράτη της Μέσης Ανατολής θα πρέπει να αποφασίσουν τι είδους μέλλον θέλουν για τις οικογένειες και τα παιδιά τους”.

“Είναι μία επιλογή ανάμεσα σε δύο μέλλοντα, και είναι μία επιλογή που η Αμερική δεν μπορεί να κάνει για σας. Ένα καλύτερο μέλλον είναι εφικτό μόνο αν τα κράτη σας διώξουν τους τρομοκράτες και διώξουν τους εξτρεμιστές”, τόνισε εξάλλου. “Διώξτε τους! Διώξτε τους από τους τόπους λατρείας σας. Διώξτε τους από τις κοινότητές σας. Διώξτε τους από την ιερή σας γη και διώξτε τους από αυτόν τον πλανήτη”, συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε, η τρομοκρατία έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, “όμως ο δρόμος για την ειρήνη ξεκινά ακριβώς εδώ, σε αυτά τα αρχαία χώματα, σε αυτήν την ιερή γη”.

Αξιοσημείωτο είναι, όπως αναφέρει το Reuters, ότι στην ομιλία του ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε τη φράση “ακραία ισλαμική τρομοκρατία”, που χρησιμοποιεί τακτικά στις ΗΠΑ, επιλέγοντας αντίθετα τον όρο “ισλαμιστικός εξτρεμισμός”, που αναφέρεται στον ισλαμισμό ως πολιτικό κίνημα, και όχι στο Ισλάμ ως θρησκεία – έναν διαχωρισμό που πάντως ο ίδιος ο Τραμπ είχε επικρίνει πολλάκις επί προεδρίας Ομπάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση