GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Ζητάμε καθαρή λύση τώρα

Μονοθεματική, σχεδόν, ήταν η εισαγωγή του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, τη φορά αυτή στην ε...


Μονοθεματική, σχεδόν, ήταν η εισαγωγή του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, τη φορά αυτή στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών: μετά από ένα σύντομο σχόλιο για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, η εισαγωγική τοποθέτηση ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup (EG), εκεί όπου, σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο, «αναγνωρίστηκε από όλους ότι η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της και έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Το  EG ενέκρινε την τεχνική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, και δρομολόγησε την εκταμίευση της προβλεπόμενης δόσης το αμέσως επόμενο διάστημα».

Όμως, όσον αφορά τη συζήτηση για το χρέος ειδικότερα, θέμα που απασχόλησε επί μακρόν τις χθεσινές συνεδριάσεις, «δεν κατέστη εφικτό να γεφυρωθούν στο σύνολό τους οι διαφορές ώστε να καταλήξουμε σε μια συγκεκριμένη λύση», αναγνώρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας την απόσταση που χωρίζει το ΔΝΤ και το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών. Απόσταση, που «παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχει μειωθεί, παραμένει».

«Η λύση εξάλλου που παρουσιάστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση δεν αντιστοιχούσε ούτε στους στόχους που είχαν τεθεί το προηγούμενο διάστημα ούτε όμως και στις θυσίες του ελληνικού λαού», ήταν μια ακόμη, κομβικής σημασίας, φράση του υπουργού Επικρατείας.

Ως εκ τούτου, «ήταν απολύτως σαφές για την ελληνική πλευρά αλλά και για πολλούς από τους εταίρους μας ότι ήταν προτιμότερη μια απόφαση αναβολής λίγων ημερών που μας δίνει χρόνο να δουλέψουμε περισσότερο και να προετοιμάσουμε μια καλύτερη λύση παρά να πάρουμε αποφάσεις που μεταθέτουν το πρόβλημα και δεν προσφέρουν ασφαλή διέξοδο».

Για την από εδώ και πέρα φάση, «η ελληνική κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, σε όλα τα επίπεδα, με στόχο στο προσεχές EG να έχουμε μια καθαρή λύση για τον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους χωρίς γκρίζες ζώνες και χωρίς ασάφεια. Μια λύση που θα ανοίγει το δρόμο για την οριστική έξοδο από την κρίση και φυσικά θα αντιστοιχεί στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Και όταν λέμε καθαρή λύση εννοούμε καθαρή λύση», σημείωσε με έμφαση ο Δ. Τζανακόπουλος.

Εξειδικεύοντας τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, αυτά πρέπει να είναι προσδιορισμένα «σε τέτοιο βαθμό ώστε το ΔΝΤ να έχει την δυνατότητα άμεσα να καταλήξει σε θετική μελέτη βιωσιμότητας του χρέους και να συμμετέχει πλήρως στο πρόγραμμα χωρίς αστερίσκους. Αυτός εξάλλου ήταν ο στόχος που είχε τεθεί από την αρχή της διαπραγμάτευσης -και σε αυτό το στόχο οφείλουμε να επιμείνουμε», δήλωσε εξάλλου. Ενώ από ελληνικής πλευράς, «κάναμε όσα οφείλαμε για να ανοίξουμε το δρόμο για μια τέτοια επιτυχή κατάληξη και επομένως αναμένουμε και δικαιούμαστε το ίδιο να πράξει και το σύνολο των εταίρων και δανειστών».

«Δεν είναι δυνατόν από τη μια μεριά να υφίσταται η απαίτηση για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και η απαίτηση για υιοθέτηση των δημοσιονομικών μέτρων που προτείνει και από την άλλη να μην γίνεται αποδεκτή η θέση του για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σαφήνεια στον προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος», διεμήνυσε ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, που συμπλήρωσε:

«Δεν μπορεί η συμμετοχή του ΔΝΤ να είναι αλα καρτ.  Δεν μπορεί κάποιοι να λένε ναι στις μεταρρυθμίσεις αλλά όχι στη ρύθμιση του χρέους. Η ελληνική κυβέρνηση επομένως θα εργαστεί εντατικά την αμέσως επόμενη περίοδο και θα πάρει πρωτοβουλίες τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο για την καλύτερη δυνατή κατάληξη των συζητήσεων. Και έχουμε τη βεβαιότητα», είπε επί λέξει, ακόμη ότι «τα επιχειρήματα με τα οποία προσερχόμαστε στην συζήτηση αυτή είναι αδιαμφισβήτητα». Ενώ, τέλος, «όπως έχει ήδη αναγνωρίσει το EG η Ελλάδα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Τώρα είναι οι εταίροι και δανειστές μας που έχουν ηθικό, πολιτικό και νομικό καθήκον να υλοποιήσουν τις δικές τους».

1 σχόλιο

  1. Βρήκαμε κάτι παλιό και Ενδοιαφέρον και Σας το παραθέτουμε. Για να μην κρυβώμαστε πίσω από την κ..λοτριχα μας! Η Επανάσταση Του 21 ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΊ!

    Πααρακαλώ:


    Ανώνυμος7 Μαΐου 2017 - 8:55 π.μ.
    Συνοπτικά:

    Καλή η προσπάθεια του Μεγάλου Μίκη Μας αλλά θα διαφωονήσουμε με τον όρο "Μαδουρισμό" διότι υπάρχει έλλειψη της πραγματικής παγκόσμιας διάστασης των "τοπικών" φαινομένων που με μια αναγωγή σε Πολιτική Επιστημονική Ολοκληρωμένη Στρατηγική που τολμά το Παγκόσμιο Κεφαλαίο στα πλαίσια της Αναγκαστικότητας Του στο Ιμπεριαλιστικό Του Στάδιο/Φάση του μπορούμε να το "τοποθετήσουμε" και Χρονικά! Έχωντας το Παγκόσμιο Κεφάλαιο πραγματικούς "Επιστήμονες" (πράγμα που δεν υφίσταται καθόλου Επιστημονικό Δυναμικό στον Χώρο της Αριστεράς/Κουμουνιστικής Αριστεράς!) έδρασε με πλήρης επιτυχία!
    Το Έναυσμα για "Απελευθερωτική" κίνηση από τα Τρομερά Του Αδιέξοδα Του Παγκόσμιου Κεφαλαίου δόθηκε (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΩΝ ... ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΏΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΏΝ!!!) με την ... "Αραβική Άνοιξη "! Βλέποντας τον Χάρτη της Μεσογείου παρατηρούμε κάτι: Στον Αραβικό Κόσμο "Ξεκίνησαν" με της Σφαγές ενώ στην Ευρώπη με τα ... Οικονομικά!

    Οι Χρονικές Συμπτώσεις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ (Αραβική Άνοιξη και Οικονομική Κρίση στην Ευρώπη)! Το "Καζάνι" στην Ευρώπη έβραζε άγρια όταν η Γερμανική Οικονομία (Ο Λαός της) απέκρουσε την Αμερικάνικη επίθεση με την υπόθεση Lehman Bros. ξεκίνησε το 2008 και ολοκληρώθηκε το ... 2009! Η οικονομία της ΟΔΓ έχασε σχεδόν 180 (εκατόν ογδόντα) Δισεκατομμύρια!!! Μόλις απεκρούσθει αυτή η "επίθεση" το 2009 τότε βάλανε οι Αγγλοαμερικάνοι την καλύτερη Αποικία/Λακέ που έχουν στην Ευρώπη-ΤΗΝ Ελληνική Πολιτεία/Εξουσία! (Ο προεκλογικός Αγώνας του Κωστάκη και Γιωργάκη το 2009 τα λέει ΌΛΑ!) Παράλληλα στην Αραβική και Αφρικανική περιοχή ξεκινούν τα της ... Δημοκρατίας "Αραβική Ανοιξη"! Και το "Επίσημο" ξεκίνημα της ΝΤΠ είτανε το "Ελληνικό Χρέος" και ο Αυτοπυρπολισμός στην Τυνησία ΌΛΑ το ... 2010! Με ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΌΣΟ ΤΗΣ "ΑΡΑΒΙΚΉΣ ΑΝΟΙΞΗΣ" ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΉ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ (που θα έχει και εδαφική εθνική καταστροφή!!!)!!! Επίσης ένα σημείο που δεν έχεται δώσει καθόλου σημασία είναι όταν ο Υπουργός Οικονομίας επί κυβερνήσεως Schröder ο Oskar Lafontaine παραιτήθεικε! Ο πραγματικός λόγος; Ήθελε έλεγχο και καταγραφή των γερμανικών κεφαλαίων στους .... γαλλικούς τραπεζικούς και χρηματιστηριακούς οίκους!!! Πράγμα ΤΑΜΠΟΥ! Διότι οι γαλλικές τράπεζες έχουν και ... αμερικάνικα εικονικά κεφάλαια! Οι Γερμανοί όμως είναι του Πραγματικού και όχι του Εικονικού (δεν μιλάμε για τα Ναζί!)! Ο Lafontaine είθελε το Real γερμανικό κεφάλαιο στην Γαλλία!

    Α) Η Ελλάδα ΔΕΝ ΈΧΕΙ (ΟΥΔΕΝ) ΧΡΕΟΣ! Πληρώνουμε Άλλων Εικονικές Χασούρες!!!
    Β) Η Χώρα ΜΑΣ ΜΊΚΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ! Και το ξέρεις Εσύ πολύ καλά!!!
    Γ) Στην Βενεζουέλα παίζουν η ΝΤΠ άλλα παιχνίδια/κόλπα (π.χ. τα κλασικά πραξικοπήματα)! Καμιά σχέση με τους Ντόπιους Λακέδες μας!

    Και Έχεις Απολύτως Δίκαιο Μίκη που στο τέλος λές: Για Νέο Πατριωτικό Μέτωπο!

    Διότι η Αριστερά/Κουμουνιστική Αριστερά ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΎ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση