GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προθεσμία έλαβαν οι κατηγορούμενοι συνεργάτες του Σώρρα

Προθεσμία για να απολογηθούν στις 21 Ιουνίου έλαβαν από τον ειδικό ανακριτή, οι τρεις πρώτοι συνεργάτες του Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι καλ...


Προθεσμία για να απολογηθούν στις 21 Ιουνίου έλαβαν από τον ειδικό ανακριτή, οι τρεις πρώτοι συνεργάτες του Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι καλούνται να λογοδοτήσουν για σειρά κακουργηματικών πράξεων που απαγγέλθηκαν μετά την έρευνα της Εισαγγελίας για τις δραστηριότητες του πολιτικού φορέα-ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις».
Οι τρεις πρώτοι από τους επτά διωκόμενους συνεργάτες του ιδρυτή της οργάνωσης, ο οποίος καταζητείται, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον 1ο ειδικό ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση, ώστε να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, η οποία φθάνει τις 21.000 σελίδες.
Υπενθυμίζεται, ότι μετά από έρευνα της Εισαγγελίας, ασκήθηκε τον περασμένο Μάρτιο ποινική δίωξη με βασικά αδικήματα αυτά της απάτης, τετελεσμένης και σε απόπειρα σε βάρος του Δημοσίου, τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του ελληνικού Δημοσίου, συγκρότησης, διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκε σήμερα και ο συνήγορος του Αρτέμη Σώρρα, ο οποίος δήλωσε ότι ζήτησε από τον δικαστικό λειτουργό ενημέρωση για τις κατηγορίες που βαρύνουν τον εντολέα του. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο συνήγορος, ο ανακριτής του επισήμανε ότι ο Αρ. Σώρρας θα ενημερωθεί αφού εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος του. Ο δικηγόρος πάντως ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν πρόκειται να παραδοθεί ο Αρ. Σώρρας και απάντησε ότι δεν γνωρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση