GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καρβούνης: Οι Ευρωπαίοι μου έστειλαν κατηγορηματικό μήνυμα για διπλή έξοδο της Ελλάδας από ευρώ και ΕΕ μετά το δημοψήφισμα - ΒΙΝΤΕΟ

Τις δραματικές ώρες του καλοκαιριού του 2015 μετά και το κρίσιμο δημοψήφισμα περιέγραψε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ε...


Τις δραματικές ώρες του καλοκαιριού του 2015 μετά και το κρίσιμο δημοψήφισμα περιέγραψε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, μιλώντας στην εκπομπή Evening Report με τον Γιώργο Κουβαρά στο Action24.

Ο κ. Καρβούνης μίλησε για τις δύσκολες μέρες που οι Ευρωπαίοι εταίροι μιλούσαν για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. "Το μήνυμα που είχα ήταν κατηγορηματικό, είχε αποδέκτες αυτούς που αποφασίζουν, την κυβέρνηση δηλαδή. Το μήνυμα έλεγε ότι θα γίνει διπλή Σύνοδος Κορυφής με στόχο την διπλή έξοδο της Ελλάδας. Και από το ευρώ και από την ΕΕ, διότι δε μπορεί να φύγεις από το ευρώ αν δε φύγεις από την ΕΕ- όπως μου έλεγαν", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρβούνης και πρόσθεσε:

"Εγώ μετέφερα το μήνυμα στην κυβέρνηση, και βρήκα ευήκοον ους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε την εμπειρία να κατανοήσει τι πάει να πει αυτό που μου μετέφεραν οι Ευρωπαίοι, αργότερα ο κ. Παυλόπουλος κάλεσε τη Σύνοδο των Πολιτικών Αρχηγών, όπως γνωρίζετε, και τελικά υπήρξε συναίνεση να προχωρήσουμε μέσα στην Ευρωζώνη".

Στις σχέσεις της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα με την κυβέρνηση δεν παρέλειψε να αναφερθεί ο κ. Καρβούνης, έπειτα και από σχετική ερώτηση, λέγοντας ότι "στην αρχή του 2015 οι σχέσεις μου με την κυβέρνηση ήταν πολύ δύσκολες, διότι ήταν καινούργιοι, δε μας ήξεραν. Προσπάθησα με όλη μου τη ψυχή να βοηθήσω. Να τους πω πράγματα, να τους πω ποιος είναι ο κώδικας δεοντολογίας των Βρυξελλών. Οι άριστες σχέσεις - που έχω τώρα - χτίστηκαν μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου".

Σχετικά με τη διαπραγμάτευση του Γιάνη Βαρουφάκη και αν υπήρχαν συνομιλίες με τον πρώην υπουργό Οικονομικών , ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σημείωσε ότι "υπήρχαν επαφές με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ωστόσο δεν ήταν καλός και σωστός συνομιλητής...Υπήρχε συνεννόηση με τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Γιάννη Δραγασάκη".

Ερωτηθείς για τη θέση που κράτησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκείνη την κρίσιμη περίοδο, ο κ. Καρβούνης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας "δε θα γίνω σχολιαστής".

Δείτε απόσπασμα από την εκπομπή:

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ: YouTube/Evening Report

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση