GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακοινώθηκε ότι αποσύρεται ο πρίγκηπας Φίλιππος

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος και δούκας του Εδιμβούργου αποσύρεται από τα βασιλικά του καθήκοντα και από το ...


Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Φίλιππος και δούκας του Εδιμβούργου αποσύρεται από τα βασιλικά του καθήκοντα και από το φθινόπωρο δεν θα ασκεί τις βασιλικές του δημόσιες υποχρεώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, η βασίλισσα θα συνεχίσει να ασκεί πλήρως τις υποχρεώσεις της.

Η απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο τον πρίγκιπα Φίλιππο και έχει την πλήρη υποστήριξη της βασίλισσας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος του παλατιού.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος γίνεται 96 χρονών τον επόμενο μήνα. Νωρίτερα, στον αγγλικό τύπο υπήρχε έντονη φημολογία ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε και ότι αυτό θα ανακοινωνόταν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε με ασυνήθιστο τρόπο το παλάτι.

Πολλά μέσα ενημέρωσης και διάφοροι περίεργοι ακούγοντας φήμες έφθασαν νωρίς σήμερα το πρωί έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄στο Λονδίνο, μετά το άρθρο της Daily Mail που έγραφε για μια "ιδιαίτερα ασυνήθιστη" έκτακτη σύσκεψη.

"'Ηρθα εδώ γιατί ο ξάδελφός μου μού τηλεφώνησε από το Λος Άντζελες και μου είπε ότι κάτι συμβαίνει στα Ανάκτορα", δήλωσε η 40χρονη Αμερικανίδα Κιμ Τατούμ που βρήκε ευκαιρία να βγάλει βόλτα τον σκύλο της λίγο πριν από τις 08.00 ώρα Ελλάδας.

Το προσωπικό της βασίλισσας σε όλη τη χώρα είχε κληθεί στα Ανάκτορα σήμερα εν μέσω φημών "για επικείμενη ανακοίνωση που αφορούσε τη βασίλισσα ή τον δούκα του Εδιμβούργου", τον σύζυγό της, είχε ανακοινώσει η ταμπλόιντ Daily Mail στην ηλεκτρονική της έκδοση.

"Παρότι περιστασιακά συγκαλούνται συσκέψεις με το σύνολο του προσωπικού, ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτό, την τελευταία στιγμή, είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστος και υποδηλώνει ότι κάτι μείζον θα ανακοινωθεί", πρόσθεσε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές που δεν κατονομάζονταν.

Η βασίλισσα που έγινε 91 ετών επέστρεψε χθες στο Λονδίνο, μετά την παραμονή της όπως κάνει κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα στον Πύργο Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου. Ο σύζυγός της Φίλιππος θα γιορτάσει τα 96α γενέθλιά του τον Ιούνιο. Και οι δύο τους έδειχναν υγιέστατοι χθες, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος εγκαινίασε ένα στάδιο του κρίκετ και η βασίλισσα δέχτηκε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι που πήγε για να την ενημερώσει για τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 8 Ιουνίου.

Η επίσημη ανακοίνωση για τον Φίλιππο

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, θα πάψει να ασκεί τις βασιλικές του υποχρεώσεις από το φθινόπωρο, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ενώ ο δούκας του Εδιμβούργου πρόκειται να γιορτάσει τα 96α γενέθλιά του στις 10 Ιουνίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

"Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα ο Δούκας του Εδιμβούργου αποφάσισε από φέτος το φθινόπωρο να μην τηρεί πλέον δημόσιες υποχρεώσεις. Στην απόφασή του αυτή, ο δούκας έχει την πλήρη στήριξη της Βασίλισσας.

"Ο Πρίγκιπας Φίλιππος προηγουμένως θα παραστεί σε προγραμματισμένες υποχρεώσεις, μεταξύ της τρέχουσας περιόδου και Αυγούστου, ατομικά και συνοδεύοντας τη Βασίλισσα.

"Συνεπώς ο Δούκας δεν θα δέχεται νέες προσκλήσεις για επισκέψεις και υποχρεώσεις, αν και μπορεί να επιλέγει να παρίσταται σε ορισμένες δημόσιες εκδηλώσεις από καιρού εις καιρόν.

"Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι Προστάτης, Πρόεδρος ή μέλος σε περισσότερες από 780 οργανώσεις, στις οποίες θα συνεχίσει να μετέχει, παρά το γεγονός ότι δεν θα έχει πλέον ενεργό ρόλο με την παρουσία του σε υποχρεώσεις.

"Η Μεγαλειότητά της η Βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει να εκτελεί το πλήρες πρόγραμμα των επίσημων υποχρεώσεων με την υποστήριξη των μελών της Βασιλικής Οικογένειας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση