GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οργή Αναστασιάδη με τις αναφορές του Ειδικού Συμβούλου του ΟΗΕ για θερμό επεισόδιο

Σάλο προκάλεσε η δήλωση του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε στο «Βήμα» ότι «η καλύτερη συνταγή για αποφυγή θερμού επεισοδίου με την Τ...


Σάλο προκάλεσε η δήλωση του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε στο «Βήμα» ότι «η καλύτερη συνταγή για αποφυγή θερμού επεισοδίου με την Τουρκία εντός της κυπριακής ΑΟΖ είναι η επανέναρξη των συνομιλιών».
Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις αναφορές του Γ.Γ. του ΟΗΕ. «Είχα κάνει κατ’ ιδίαν παραστάσεις, ότι θεωρώ απαράδεκτες ανάλογες αναφορές και ιδιαίτερα όταν εκπέμπονται υπό μορφή απειλής», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αναστασιάδης το πρωί της Τρίτης και τόνισε ότι θεωρεί τη χειρότερη συνταγή ή φάρμακο, «να χρησιμοποιείς απειλές αντί την αντικειμενική έκθεση των γεγονότων».
«Και θεωρώ ακόμη χειρότερο, Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ να διαπιστώνει ότι υπάρχει ή να ισχυρίζεται ότι υπάρχει ενδεχόμενο παραβίασης του διεθνούς δικαίου και αντί να καταδικάζει τον παραβάτη του διεθνούς δικαίου να τον χρησιμοποιεί ως απειλή», συμπλήρωσε ο κ. Αναστασιάδης.
Ταυτόχρονα, ο κ. Αναστασιάδης διερωτήθηκε γιατί ο ίδιος αλλά και η τουρκοκυπριακή πλευρά να πάνε στη Γενεύη από τη στιγμή που η Τουρκία δεν είναι έτοιμη, προσθέτοντας πως μπορεί ο διάλογος να συνεχιστεί «και όταν είναι η Τουρκία έτοιμη να συζητήσει το θέμα της ασφάλειας να προχωρήσουμε και στο επόμενο βήμα».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ, ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση