GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτο θέμα στον πλανήτη η Μέρκελ - Δεν έβαλε ισλαμική μαντίλα στη Σαουδική Αραβία

Στη Σαουδική Αραβία βρίσκεται η Γερμανίδα ΚαγκελάριοςΆνγκελα Μέρκελ για επαφές με τον μονάρχη του βασιλείου Η Μέρκελ, όπως και άλλες εξέ...


Στη Σαουδική Αραβία βρίσκεται η Γερμανίδα ΚαγκελάριοςΆνγκελα Μέρκελ για επαφές με τον μονάρχη του βασιλείου Η Μέρκελ, όπως και άλλες εξέχουσες γυναικείες προσωπικότητες στο παρελθόν, αψήφησε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα που ισχύει για τις γυναίκες στη χώρα και δεν φόρεσε μαντίλα

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν κάλυψε τα μαλλιά της, όπως είχε κάνει πρόσφατα και η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία είχε πει ότι ήλπιζε να εμπνεύσει τις καταπιεσμένες γυναίκες στη Σαουδική Αραβία.

Η χώρα επιβάλλει ένα συντηρητικό ενδυματολογικό κώδικα στους δημόσιους χώρους, απαιτώντας από τις γυναίκες να φορούν μακρύ ένδυμα και να καλύπτουν τα μαλλιά τους, ενώ δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν ασυνόδευτες και να οδηγούν.

Στο παρελθόν η Χίλαρι Κλίντον και η Μισέλ Ομπάμα είχαν επισκεφθεί τη χώρα χωρίς να φορέσουν μαντίλα.

Πριν από λίγες εβδομάδες η Μέρκελ ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο απαγόρευσης της μπούρκα, όπου αυτό είναι νομικά εφικτό, στη Γερμανία, χαρακτηρίζοντάς την «μη αποδεκτή στη χώρα μας».

Την περασμένη εβδομάδα η Μπούντεσταγκ ενέκρινε νομοσχέδιο που απαγορεύει στις εργαζόμενες στο δημόσιο τομέα, τη Δικαιοσύνη και τις ένοπλες δυνάμεις να καλύπτουν πλήρως τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης η Μέρκελ αναμένεται να πιέσει τους Σαουδάραβες να κάνουν περισσότερα για την υποδοχή προσφύγων στη χώρα τους και να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια σε πρόσφυγες από μουσουλμανικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση