GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γυναίκα παρίστανε τον άντρα, μέχρι που κατηγορήθηκε για βιασμό

Η Pili Hussein είχε βρει μια λαμπρή ευκαιρία να κερδίσει χρήματα, όμως υπήρχε ένα μάλλον αξεπέραστο εμπόδιο: ήταν γυναίκα. Είχε βάλει σ...


Η Pili Hussein είχε βρει μια λαμπρή ευκαιρία να κερδίσει χρήματα, όμως υπήρχε ένα μάλλον αξεπέραστο εμπόδιο: ήταν γυναίκα. Είχε βάλει στόχο να βρει ένα σπάνιο ορυκτό που λέγεται ότι ήταν χιλιάδες φορές πιο σπάνιο και από τα διαμάντια, αλλά στα ορυχεία δεν επιτρέπονταν να εργάζονται γυναίκες οπότε σκαρφίστηκε να αρχίσει να εργάζεται ως άντρας.
Η Hussein γεννήθηκε σε μια μεγάλη οικογένεια στην Τανζανία. Ο κτηνοτρόφος πατέρας της, είχε έξι συζύγους και εκείνη ήταν ένα από τα 38 παιδιά του (!). «Ο πατέρας μου μου φερόταν σαν αγόρι και πρόσεχα τα ζώα- δε μου άρεσε καθόλου αυτή η ζωή», λέει στο BBC όπου διηγείται την ιστορία της.
Ούτε με το γάμο κατάφερε να βρει την ευτυχία και σε ηλικία 31 ετών αποφάσισε να το σκάζει μακριά από τον βίαιο σύζυγό της. Αναζητώντας εργασία, βρέθηκε σε μια μικρή πόλη της Τανζανίας, την Mererani, στους πρόποδες του Κιλιμάντζαρο- το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου πραγματοποιείται η εξόρυξη ενός σπάνιου, μπλε πολύτιμου λίθου που ονομάζεται tanzanite.
«Δεν είχα πάει σχολείο, οπότε δεν είχα άλλη επιλογή», σημειώνει και μιας και οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να εργάζονται στα ορυχεία, φόρεσε παντελόνια και εμφανίστηκε ως άντρας. «Ως ένας γενναίος, δυνατός άντρας» όπως χαρακτηριστικά λέει. «Με φώναζαν θείο Χουσείν... Και σήμερα αν έρθει κανείς και μου ζητήσει το όνομά μου, αυτό λέω».
Εργαζόταν σκληρά, 10-12 ώρες την ημέρα, σκάβοντας και κοσκινίζοντας μέσα σε αποπνικτικές σήραγγες, εκατοντάδες μέτρα κάτω από το έδαφος.«Έφτανα και σε βάθος 600 μέτρων. Έκανα πιο γενναία και δυνατή δουλειά από τους άντρες. Ήμουν πολύ δυνατή...», σημειώνει και λέει ότι κανείς δεν υποπτεύτηκε ποτέ ότι ήταν γυναίκα.
Έπειτα από ένα χρόνο όμως, μια ντόπια γυναίκα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από ανθρακωρύχους και ανάμεσα στους υπόπτους, συνελήφθη και η Phill. «Όταν ήρθε η αστυνομία και άρχισε να ανακρίνει τους εργαζόμενους, ένας από αυτούς έδειξε εμένα και είπε ότι το έκανα εγώ», τονίζει και λέει πως ζήτησε από την αστυνομία να εξεταστεί σωματικά ώστε να αποδείξει την αθωότητά της. Αν και αφέθηκε ελεύθερη, οι συνάδελφοί της δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν ότι ήταν γυναίκα και πως είχε καταφέρει να τους ξεγελάσει τόσους μήνες. «Δε με πίστεψαν ακόμα και όταν η αστυνομία είπε ότι ήμουν γυναίκα. Δεν ήταν εύκολο να το δεχτούν, μέχρι που το 2001 παντρεύτηκα και έκανα τη δική μου οικογένεια».
Η Pili, κατάφερε και βρήκε το σπάνιο ορυκτό και τώρα χάρη στην περιουσία που έκανε πουλώντας το, άνοιξε το δικό της ορυχείο ενισχύοντας οικονομικά την μεγάλη οικογένειά της. «Είμαι περήφανη για ότι έκανα, έγινα πλούσια αλλά ήταν όλα πολύ δύσκολα για μένα», καταλήγει.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση