GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πήρε... χρυσό μετάλλιο στη Σαουδική Αραβία ο Τραμπ

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ δήλωσε σήμερα ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο βασ...


Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ δήλωσε σήμερα ότι η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο βασίλειο θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και θα βοηθήσει στην ενίσχυση της παγκόσμιας ασφάλειας.

Αυτό είναι το πρώτο επίσημο ταξίδι του Τραμπ στο εξωτερικό. Θα διαρκέσει οκτώ μέρες και θα περιλαμβάνει επισκέψεις στο Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τις Βρυξέλλες, το Βατικανό και τη Σικελία.

"Κύριε πρόεδρε, η επίσκεψή σας θα ενισχύσει την στρατηγική μας συνεργασία, θα οδηγήσει στην παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα", αναφέρει ο βασιλιάς Σαλμάν σε μήνυμά του, στα αγγλικά και στα αραβικά, στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας απένειμε στον Τραμπ την ανώτατη τιμητική διάκριση του βασιλείου, το χρυσό μετάλλιο βασιλιάς Αμπντουλαζίζ, στη διάρκεια συνάντησής τους στο παλάτι.

Σήμερα ΗΠΑ και Σαουδική Αραβία αναμένεται να υπογράψουν συμφωνίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για εξοπλιστικά, μεταξύ των οποίων και για την συναρμολόγηση 150 ελικοπτέρων Lockheed Martin Blackhawk στη Σαουδική Αραβία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ίδια ανακοίνωση διευκρινίζει ότι πρόκειται για μια συμφωνία ύψους έξι δισ δολαρίων και ότι αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία περίπου 450 θέσεων εργασίας στη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ με πληροφορίες από Reuters, AFP, Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση