GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή για τα... παντελόνια του Τσακαλώτου

Άναψαν και σήμερα τα αίματα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, με τον υ...


Άναψαν και σήμερα τα αίματα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο να έρχονται σε αντιπαράθεση

Την κόντρα πυροδότησε μία αναφορά του υπουργού Οικονομικών σε ένα σχόλιο του Μάκη Βορίδη, ο οποίος τον κατηγόρησε χθες ότι “δε φοράει παντελόνια”, επειδή είχε δεσμευθεί παλαιότερα να παραιτηθεί από το πόστο του αν η κυβέρνηση φέρει μείωση του αφορολογήτου.

“Δεν περίμενα από εσάς. κ. Βορίδη. να μιλήσετε για παντελονάτους και να πέσετε στο επίπεδο του κ. Λοβέρδου”, ανέφερε ειρωνικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να απαντά στο ίδιο ύφος πως “ισχύει ότι δε φοράτε παντελόνια”, καθώς δεν παραιτείται παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρνει “δύο απανωτές μειώσεις αφορολογήτου”.

Η αναφορά αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου συγκέντρωσε τα πυρά τόσο του προεδρεύοντος Νίκου Μανιού, όσο και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Θελερίτη, που τη χαρακτήρισαν σεξιστική.

Το λόγο πήρε κατόπιν ο Μάκης Βορίδης, υπενθυμίζοντας στον υπουργό Οικονομικών ότι ο ίδιος είχε προβεί σε αυτήν τη δέσμευση και σχολιάζοντας πως δε φταίνε αυτοί που τον ρωτούν γιατί δεν τηρεί τη δέσμευσή του, αλλά η δική του ασυνέπεια. “Το αφορολόγητο πέφτει κάτω από το όριο που εσείς θέσατε, άρα αποτύχατε. Και ρωτάμε: γιατί είστε ασυνεπής και δεν παραιτείστε;”, ρώτησε τον υπουργό.

Από την πλευρά του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξήγησε πως η κυβέρνηση έδωσε μάχη για να μη μειωθεί άμεσα το αφορολόγητο και το κατάφερε, υπερασπιζόμενος τη στάση του, ενώ αναφορικά με τα σχόλια περί “παντελονιών” αρκέστηκε να σχολιάσει: “Εμείς οραματιζόμαστε μια κοινωνία που, και στη γλώσσα και στην πράξη, το αρσενικό δε θα είναι απαραίτητα καλό και το θηλυκό δε θα είναι απαραίτητα κακό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση