GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα η χώρα, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη. Με στάσεις εργασίας, οι οποίες ξεκινο...


Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται από σήμερα η χώρα, ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη. Με στάσεις εργασίας, οι οποίες ξεκινούν από σήμερα στα λεωφορεία, θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις κλιμακώνονται την Τετάρτη 17 Μαΐου με τη γενική απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Το συλλαλητήριο των Συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για τις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος και σε αυτό θα συμμετέχουν και οι κοινωνικοί και επιστημονικοί φορείς, και οι συνταξιούχοι.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξε για την Τετάρτη η ΓΣΕΕ απευθύνει και η ΟΤΟΕ εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων ενώ πορεία προς τη Βουλή θα πραγματοποιήσει και η ΓΣΕΒΕΕ.

Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 το πρωί.

Τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17, 18 και 19 Μαΐου αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν κινητοποιήσεων οι δημόσιες δομές υγείας οι οποίες θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όπως και οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί, καλούν σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Μαΐου.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων. Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 τα ξημερώματα της Τρίτης και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Oι εργαζόμενοι στα λεωφορεία ξεκινούν στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 16.00 της Τρίτης.

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα τα σωματεία των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, λόγω πένθους και σε ένδειξη σεβασμού προς τους νεκρούς και συμπαράστασης προς τους οικείους τους.

Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 09:30 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα, προκειμένου και το προσωπικό να παραστεί στις κηδείες των δυο εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Την Τετάρτη, ημέρα της 24ωρης απεργίας, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ, θα κινούνται από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, να διευκολυνθούν οι απεργοί, ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.

Οι συρμοί του Μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Τέλος, ακινητοποιημένα θα είναι τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, αφού η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Oι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας και την Πέμπτη 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας την Τετάρτη. Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ θα τροποποιηθούν και οι ώρες αναχώρησης και άφιξης πολλών ακόμη πτήσεων που είναι προγραμματισμένες πριν και μετά τη στάση εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση