GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από τους πολέμους μέχρι το Brexit: Μουσείο για την ευρωπαϊκή ιστορία

Από τους πολέμους στο έδαφος της Γηραιάς Ηπείρου, μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αρχή του ξηλώματός της, το Brexit: η ιστορία της Ευ...


Από τους πολέμους στο έδαφος της Γηραιάς Ηπείρου, μέχρι την Ευρωπαϊκή Ένωση και την αρχή του ξηλώματός της, το Brexit: η ιστορία της Ευρώπης μπαίνει στο μουσείο!
Ένα διαδραστικό μουσείο που εξερευνά την ποικίλη ιστορία της Ευρώπης, ανοίγει τις πύλες του και θέλει να μιλήσει στους επισκέπτες του για την ιστορία της γηραιάς ηπείρου από μια μη εθνική προοπτική.
Οι επισκέπτες στο σύγχρονο εξαώροφο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας, το οποίο χρηματοδότησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιτρέπει μια διαδραστική περιήγηση σε 24 γλώσσες, αρχίζοντας από την αρχαιότητα και οδηγώντας στους δύο παγκόσμιους πολέμους του 20ου αιώνα και τη διαδικασία της ανοικοδόμησης προς την κατεύθυνση μιας ενωμένης ηπείρου, η οποία ακολούθησε.
Το μουσείο θα συνεχίσει να εξελίσσεται με μελλοντικά γεγονότα όπως το Brexit, την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε η συντονίστρια του μουσειακού υλικού Αντρέα Μορκ. "Ανάλογα με τις αυριανές εξελίξεις, προσπαθούμε να το επικαιροποιούμε όσο το δυνατό περισσότερο. Αλλά ως μουσείο, χρειαζόμαστε μια κάποια απόσταση για να αξιολογούμε τί είναι σημαντικό", δήλωσε.
Το μουσείο, κόστους 55,4 εκατομμυρίων ευρώ, και με ετήσιες δαπάνες 7 εκατομμύρια ευρώ, επικρίθηκε ως "ένα απίστευτα πολυδάπανο ματαιόδοξο σχέδιο" από τον Τζόναθαν 'Αρνοτ, ευρωβουλευτή του βρετανικού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι απέρριψε τις επικρίσεις, τονίζοντας ότι το μουσείο είναι μια επένδυση στον πολιτισμό και στην παιδεία των μελλοντικών γενεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση