GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεκατέσσερις λόγοι για να επισκεφτείς τα ελληνικά νησιά σύμφωνα με το Conde Nast Traveler

Με περισσότερα από 6.000 νησιά και νησίδες στο δυναμικό της, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει τον ιδανικό προορισμό γ...


Με περισσότερα από 6.000 νησιά και νησίδες στο δυναμικό της, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει τον ιδανικό προορισμό για τον καθένα.

Έτσι, αναλόγως με το τι αναζητά ο κάθε επισκέπτης, σύμφωνα με το παγκοσμίου φήμης αμερικάνικο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler, τα ελληνικά νησιά έχουν να προσφέρουν σε γενναίες δόσεις πλούσιο πολιτισμό, έντονη νυχτερινή ζωή, από τις πιο ξακουστές ανά τον κόσμο γευστικές προτάσεις και μερικές από τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως.
Μάθετε, λοιπόν, ποιοι είναι οι 14 λόγοι που η ταξιδιωτική συντάκτρια Caitlin Morton συστήνει στους αναγνώστες του ταξιδιωτικού περιοδικού να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά τώρα.

Το πανέμορφο, γραφικό και χρωματιστό χωριό της Άσσου στην Κεφαλονιά

asos
Απολαύστε τον περίπατο στα στενά δρομάκια με τα προσεισμικά αρχοντικά, βουτήξτε στα ήρεμα νερά της βοτσαλωτής παραλίας του κόλπου και χαλαρώστε στα γραφικά ταβερνάκια που σερβίρουν ντόπια πιάτα και θαλασσινές γεύσεις. Από πάνω, στον ψηλό λόφο που ενώνεται με τον κορμό του νησιού με μια στενή λωρίδα γης, στέκουν τα ερείπια του ενετικού φρουρίου του 15ου αιώνα.

Τα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από το Αιγαίο

aigaio
Πιο συγκεκριμένα η ταξιδιωτική συντάκτρια προτείνει το πανέμορφο και αγαπημένο νησί της Νάξου, το οποίο φημίζεται ταυτόχρονα και για τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα του, όπως τα αγνά τυροκομικά προϊόντα, οι νόστιμες πατάτες, το λικέρ κίτρο, το κρασί και το μέλι.

Η επιβλητική παραλία Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα

portokatsiki
Μία από τις τρεις ομορφότερες και πιο φημισμένες παραλίες του νησιού, το Πόρτο Κατσίκι εντοπίζεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Λευκάδας (περίπου 45 χλμ. το χωρίζουν από το κέντρο της πόλης) και εντυπωσιάζει τους πάντες με το απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σκηνικό του. Με τη φήμη του να έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, καθηλώνει τους επισκέπτες του με τα απότομα, ψηλά και ολόλευκα βράχια που φτάνουν κατακόρυφα στην ακτή και αφήνουν μόνο μια μικρή λωρίδα γης από τη θάλασσα. Η παραλία ξεχωρίζει για την ολόλευκη άμμο και τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ, παραδεισένια, βαθειά νερά.

Η εντυπωσιακή ανατολή στη Μύκονο

mikonos
Και πιο συγκεκριμένα η ανατολή στο νησί των Ανέμων μετά από ένα ξέφρενο ξενύχτι σε κάποιο από τα καθιερωμένα στέκια του. Ποιος καλύτερος τρόπος, λοιπόν, από το να... ξεκινάς –στην προκειμένη περίπτωση να κλείνεις την ημέρα σου– με μια πανέμορφη εικόνα την ώρα που η πύρινη σφαίρα αναδύεται μέσα από τον καταγάλανο ουρανό πίσω ακριβώς από τους δημοφιλείς και πολυφωτογραφημένους μύλους του νησιού στη συνοικία του Κάστρου;

Η αρχαία ακρόπολη της Λίνδου στη Ρόδο

lindos
H περίφημη Ακρόπολη της Λίνδου με τα ερείπια του ναού της Αθηνάς Λινδίας, ο οποίος είναι χτισμένος τον 4ο αιώνα π.Χ., είναι ένα από τα πιο διάσημα και πολυφωτογραφημένα σημεία του νησιού των Ιπποτών. Αν δεν μπορείτε να σκαρφαλώσετε τα ανηφορικά σοκάκια που οδηγούν μέχρι εκεί, τα συμπαθητικά γαϊδουράκια που θα βρείτε στην είσοδο του χωριού είναι πρόθυμα να σας προσφέρουν μια άκρως γραφική και ρομαντική βόλτα. Σημειώστε, μάλιστα, ότι η Λίνδος μαζί με την Ιαλυσό και την Κάμειρο, ήταν οι τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού.

Οι συγκλονιστικές παραλίες της Ζακύνθου

zakinthos
Υπέροχες δαντελένιες ακρογιαλιές, στρωμένες με άμμο ή βότσαλο, οργανωμένες με beach bars και θαλάσσιες δραστηριότητες ή μη, μεγάλες ακτές ή μικροσκοπικοί κόλποι, απομονωμένες ή όχι, οι επιλογές που έχετε στη Ζάκυνθο για δροσιστικές βουτιές είναι αμέτρητες. Κάτι που αναγνωρίζει και η συντάκτρια του άρθρου, η οποίοι ξεχωρίζει στην κορυφή το Ναυάγιο, την πιο πολυφωτογραφημένη και πολυβραβευμένη παραλία του νησιού, ίσως και ολόκληρης της χώρας.

Η όχι και τόσο τουριστική Πάρος

paros
Γραφική και κοσμική, ήρεμη και πολυσύχναστη, σας συστήνει τον πολυπρόσωπο χαρακτήρα της μέσα από τους πανέμορφους οικισμούς και τα χωριά, τα πάλλευκα σοκάκια με τις ζωγραφισμένες ντάμες, τα κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής κτήρια με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα, τις ανθισμένες βουκαμβίλιες, τα ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα, τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και τους μικρούς κόλπους, την πληθώρα δραστηριοτήτων και επιλογών για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση.

Η ησυχία που επικρατεί στην Ύδρα

ydra
Καθώς στο διατηρητέο οικισμό της Ύδρας απαγορεύεται ακόμη και η διέλευση ποδηλάτων (όχι μόνο αυτοκινήτων και μηχανών) η ησυχία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του αρχοντικού νησιού που την αναδεικνύουν στην κορυφή της λίστας των επιλεκτικών ταξιδιωτών. Έτσι, οι βόλτες εδώ αλλά και γενικότερα η γνωριμία με το νησί πραγματοποιείται μόνο πεζή.
  • Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση