GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ESM: Παραμένει στα "κόκκινα" το ελληνικό χρέος

Την εξαιρετικά προβληματική κατάσταση του ελληνικού χρέους αναδεικνύει έρευνα του ESM, για τα ρίσκα που εμφανίζουν οι χώρες που έλαβαν ...


Την εξαιρετικά προβληματική κατάσταση του ελληνικού χρέους αναδεικνύει έρευνα του ESM, για τα ρίσκα που εμφανίζουν οι χώρες που έλαβαν βοήθεια από το Ταμείο κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Η έρευνα έχει ως στόχο να βαθμολογήσει τις χώρες προκειμένου να διαπιστώσει σε ποια κατάσταση βρίσκονται σε ό,τι αφορά στο χρέος τους. Οι ερευνητές σημειώνουν ότι πρόκειται για επιστημονική έρευνα που δεν αντανακλά τις θέσεις του Ταμείου και πως θα πρέπει να γίνει προσεκτική ανάλυση για να εξαχθούν συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα.
Ωστόσο, το γεγονός ότι η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ χειρότερη μοίρα έναντι των υπόλοιπων κρατών που μπήκαν σε πρόγραμμα έχει τη σημασία του, υπό το πρίσμα και των συζητήσεων που διεξάγονται και της πίεσης του ΔΝΤ για ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης.
Πόσο μάλλον που κατά μέσο όρο και παρότι προηγήθηκαν τρία προγράμματα προσαρμογής και δισεκατομμύρια χαμηλότοκων δανείων από τους εταίρους, η βαθμολογία που λαμβάνει το 2016 είναι ουσιαστικά ίδια με αυτή του 2009 (1,8 έναντι 1,7) και παραμένει στα… κόκκινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση