GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πολιτικά τα εμπόδια για συμφωνία στο Eurogroup

Yannis Koutsomitis   Πολιτικά τα εμπόδια για συμφωνία στο Eurogroup  Οχυρωμένος στις γνωστές θέσεις του προσέρχεται σήμερα για τη συν...


Yannis Koutsomitis 
Πολιτικά τα εμπόδια για συμφωνία στο Eurogroup 

Οχυρωμένος στις γνωστές θέσεις του προσέρχεται σήμερα για τη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ οι πιέσεις για να υποχωρήσει έρχονται πλέον και από το εσωτερικό της γερμανικής Κυβέρνησης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε συνέντευξή του στη Süddeutsche Zeitung, ζητά από τον Σόιμπλε να υποχωρήσει στο θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. “Πάντα δίναμε υποσχέσεις στους Έλληνες ότι θα ελαφρύνουμε το χρέος όταν εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις. Ήρθε η ώρα να τηρήσουμε την υπόσχεσή μας. Το ΔΝΤ και η πλειοψηφία του Eurogroup συμφωνούν σε αυτό και δεν πρέπει να χαλάσει η συμφωνία λόγω των γερμανικών αντιστάσεων.

Το πρόβλημα είναι η Μπούντεσταγκ
Όπως αναφέρει στο άρθρο της η Süddeutsche Zeitung, το πρόβλημα εστιάζεται στην νομική ερμηνεία του αν απαιτείται έγκριση της ολομέλειας της Μπούντεσταγκ σε περίπτωση που το Eurogroup δώσει σαφείς δεσμεύσεις για ελάφρυνση του χρέους. H νομική υπηρεσία του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο γιατί πρέπει να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος με τον οποίο εγκρίθηκε το ελληνικό πρόγραμμα το 2015, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Πράσινο φως για το πολυνομοσχέδιο
Το πρωΐ συνεδρίαζει στις Βρυξέλλες το EuroWorking Group, στο οποίο θα γίνει μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι αποστάσεις. Οι sherpas των Υπουργών Οικονομικών εξέτασαν το Σαββατοκύριακο το compliance report που ετοίμασαν οι θεσμοί για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή και το ενέκριναν, όπως μετέδωσε τα ξημερώματα το Reuters.

Αυστριακά και ολλανδικά προβλήματα
Tο ζήτημα περιπλέκεται και από την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στην Αυστρία και την Ολλανδία. Η Αυστρία έχει μπει σε προεκλογική περίοδο και ο νέος ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς τηρεί σκληρή στάση στο θέμα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσκολία λήψης πολιτικής απόφασης για την Ελλάδα από την Κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού με τους Σοσιαλδημοκράτες.
Και στην Ολλανδία όμως τα πολιτικά πράγματα βρίσκονται σε μια λεπτή φάση, καθώς ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων για τη συγκρότηση τετρακομματικής κυβέρνησης έληξε με αποτυχία και οι Δεξιοί Φιλελεύθεροι του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ρούτε δείχνουν τάσεις στροφής προς σκληρότερες θέσεις στα ευρωπαϊκά ζητήματα.

Συνάντηση Σόιμπλε-Λε Μερ

Σε αυτό το ιδιαίτερα περίπλοκο πλαίσιο, συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο, πριν από το Eurogroup, ο Σόιμπλε και ο νέος Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ και αμέσως μετά θα πετάξουν μαζί προς τις Βρυξέλλες.

2 σχόλια

  1. Μα τι λέτε τώρα;;
    Η φώτο στο κείμενο σας εστί ο ... Δούριος Ιππος του Α.Α. (Αριστερού Αλέξη)!!!

    Και θα το δείτε όχι μόνο εσείς αλλά και οι τυφλοί και οι αόματοι!

    Θα δείτε ότι ο Σόι Μπλε θα έρθει από μόνος του στα 4 ή 5 και θα ζητήσει Μείωση Χρέους τουλάχιστον 74%!!!

    Το ΔΝΤ θα παραδεχθεί Οικτρά το μαθηματικοαριθμητικό (Νουμερικό) λάθος του και θα μας επιστρέψει κοντά στα 185 Δισεκατομμύρια $ Ντόλαρς με ισολογισμό/ισοτιμία Ευρώ την 20/2/2009 (άλλοι λένε για 176 με 181 Δισεκατομμύρια $ Ντόλαρς)!!!

    Μάλιστα μεγάλα παγκόσμια Funds & Banks δηλώνουν το λάθος στον υπολογισμό τους τουλάχιστον στα ομόλογα και Σπρένς και ακούγεται ότι θα επιστρέψουν με αναδρομή μαζί με επιτόκιο του 5% γύρω στα 145 Δισεκατομμύρια $ (άλλοι μιλούν για 148 Δισεκατομμύρια και επιτόκιο 5.25%!)!!

    Αυτός ο Δούρειος Ιππος του Εlex ανάγκασε να γονατήσουν στα 4 όλοι Τους!

    Από Δευτέρα στην Κουμουνδούρου η λαοθάλασσα που θα σχηματιστεί για αιτήσεις μέλους στο Κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ θα φθάνει μέχρι τα Ταμπούρια!
    Ακούγεται ότι η ΑΝΕΛΕΗΤΗ μαζί με τον Χαμμένο θα προσχορήσουν στον ... Elex!!! Αναμένουν μάλιστα και τον Κυριακούλη!!!


    Υ.Γ. Παρακαλούμε το Λογιστήριο Αυτού του "Κράτους" να πιάσουν τα κουμπιουταράκια (όσοι έχουν) και τον Αβακα και να μεριμνήσουν το Νουμερικό! Ο Αριστερός Αλέξης μας θα μας φέρει ΠΊΣΩ (ΠΡΩΚΤΟ) από 324 Δισεκατομμύρια $ Ντόλαρς έως 330 Δισεκατομμύρια $ Ντόλαρς! Προσοχή χωρίς να υπολογίσουμε τους τόκους από 5% έως 5.25%!!!

    Αυτά σημαίνει ΑΛΕΞΗΣ κ. "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" κύριοι της ΔΕΞΙΑΣ!!!

    Σύνθημα: Αλέξη Προχωρά και ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΛΑ*!!!

    *μην μπερδευτείς! ΌΧΙ από τον Ελληνικό Λαό ΑΛΛΑ από τους ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΑΝ κ. ΤΣΕΠΩΣΑΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς ΔΕΝ ΜΆΘΑΜΕ το πως παίζεται το παιγνίδι στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

    1]ΚΑΙ τα παιδιά μας να τους δώσουμε να τα τρώνε σαν τον Μινώταυρο ΠΌΤΕ ΜΑ ΠΌΤΕ δεν θα ανοίξουν τα χαρτιά τους ...Ακούω Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ Γερμανική εξουσία θα έπρεπε να λέμε με κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ ...Μαντάμ Άνγκελα Μέρκελ ΝΑΙ αν μπράβο...

    2].. Όλοι οι αξιωματούχοι Έλληνες που χειρίζονται ευρωπαϊκά ΘΈΜΑΤΑ είναι για τα ΜΠΆΖΑ ..ίσως είναι καλοί για να ξεχορταριάζουν χωράφια , δεν ξέρουν τι τους γίνετε ...Κάτι λίγα που ξέρω από οικονομικά ανατριχιάζω όταν ακούω τον Τόμσεν του νομισματικού ταμείου ΝΑ μιλά για παραδοχές του νομισματικού ταμείου λέγε με και ΔΝΤ => ΑΜΕΡΙΚΉ μιλά για παραδοχές ΜΈΧΡΙ ΤΟ 2060 !!!!...ΔΕΝ ΈΜΑΘΑΝ ΑΚΌΜΑ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΊΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΆΝΕ ΠΡΙΝ ΥΠΟΓΡΆΨΟΥΝ ΤΊΠΟΤΑ διοτι ούτε το 2% του κόσμου δεν τους λαμβάνει ΠΛΈΟΝ υπόψη του...Την χώρα δεν ΤΗΝ αφήνουν να έχει σχέδιο ..π.χ.. ΝΔ μιλά για ανάπτυξη είναι γελοίοι οι άνθρωποι, διοτι ονειρεύονται να κλείσουν όλα τα μικρά καταστήματα και να γίνουν ΈΝΑ υπέρ κατάστημα .. ΈΝΑ υπέρ κατάστημα π.χ να πουλά σουβλάκια {αυτά ΠΟΥ λέγονται ΦΊΡΜΑ}...μιλάμε για όλο το εμπόριο, έργα κ.τ.λ κάτι σαν τα ΜΜΕ...μια είδηση..όμως κλείνοντας όλα τα καταστήματα {μεσαία τάξη} Η ΜΕΣΑΊΑ ΤΆΞΗ η που μπαίνει στην ανεργία, η σε εργαζομένη κατώτερη τάξη =>Σκλάβοι απλά απλά..Έτσι θα αλλάξουν και περιουσίες χέρια σε εξευτελιστικές τιμές ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΥΠΕΡΦΩΡΟΥΣ ώστε να μην πάνε και φυλακή και μετά να ψάχνουν δουλειά για 300 με 400 ευρώ και αυτό το λένε οι πασοκονεοδημοκρατες ανάπτυξη!!!!!!

    3]..Δεν έχει καταλάβει το πολίτικο σύστημα όταν γίνουν εκλογές σε αυτό ελπίζουν [εγώ όχι διοτι πέφτει πολύ νοθεία] να τους εκδικηθεί με τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ..έκαναν ένα μικρο γκάλοπ και η ΧΡΥΣΉ ΑΥΓΉ χτυπά νούμερα άνω του 15% και μάλιστα ΆΝΕΤΑ....Θα σωθούμε;; όχι βέβαια θα ΣΦΑΧΤΟΎΜΕ ..ΔΕΝ είναι δα η πρώτη φορά που μας έχουν οδηγήσει σε εμφύλιο [οι σύμμαχοι μας]..


    15 ΙΟΥΝΊΟΥ ΘΑ ΠΆΡΟΜΕ ΤΗΝ ΜΊΣΗ ΔΌΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΆΡΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΠΛΕΌΝΑΣΜΑ ΤΟΥ ΗΛΊΘΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΎ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΔΟΘΟΎΝ ΑΠΌ 4.2% ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΆ ΈΠΙΑΣΕ Ο ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΌΝ...ΓΙΑ [ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΉΤΗΣΗ] ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΤΆ ΤΟ 2018....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση