GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Facebook άγγιξε πια τα δύο δισεκατομμύρια χρήστες

Οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες του Facebook έφθασαν τα 1,94 δισεκατομμύρια στις αρχές Απριλίου, δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο του παγκόσ...


Οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες του Facebook έφθασαν τα 1,94 δισεκατομμύρια στις αρχές Απριλίου, δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ όσοι το χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση, είναι πια σχεδόν 1,3 δισεκατομμύρια.

Ο αριθμός των μηνιαίων χρηστών εμφανίζει αύξηση 17% σε σχέση με πριν ένα χρόνο. Οι περισσότεροι νέοι χρήστες του δικτύου προέρχονται από περιοχές του πλανήτη εκτός Ευρώπης και ΗΠΑ.

Παράλληλα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, τα κέρδη του Facebook έφθασαν τα 3,06 δισεκατομμύρια δολάρια, κατά 77% αυξημένα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό.

Σχεδόν όλα τα έσοδα του Facebook (8,03 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 49% έναντι του πρώτου τριμήνου του 2016) προήλθαν από τη διαφήμιση τρίτων, η οποία έφθασε τα 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρώτο φετινό τρίμηνο (αύξηση 51% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο).

Όμως τα διαφημιστικά έσοδα φαίνεται να πλησιάζουν μια «οροφή», πέρα από την οποία θα είναι δύσκολη η περαιτέρω αύξησή τους. Γι' αυτό, το δίκτυο προσπαθεί να «γεννήσει» έσοδα από άλλα προϊόντα του (Video, Instagram, Whatsapp, Messenger, εικονική πραγματικότητα κ.α.).

Παρά τα ανοδικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2017, οι μετοχές του Facebook, οι οποίες την Τρίτη είχαν κλείσει στο επίπεδο ρεκόρ των 153,60 δολαρίων ανά μετοχή, κινήθηκαν στη συνέχεια καθοδικά, ακριβώς λόγω των ανησυχιών ορισμένων επενδυτών για τα μελλοντικά κέρδη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση