GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ferdinand Monoyer: Κατεβάστε και κάντε το τεστ όρασης

Xθες συμπληρώθηκαν  181 χρόνια από τη στιγμή που ο οφθαλμίατρος, Ferdinand Monoyer, ήρθε στον κόσμο. Η Google γιόρτασε  το γεγονός με...


Xθες συμπληρώθηκαν  181 χρόνια από τη στιγμή που ο οφθαλμίατρος, Ferdinand Monoyer, ήρθε στον κόσμο.
Η Google γιόρτασε  το γεγονός με το  doodle της.
Ο πίνακας οπτικής οξύτητας που δημιούργησε ο Ferdinand Monoyer, μετρά την απόσταση που πρέπει να είσαι για να μπορείς να διαβάσεις ένα κείμενο. Δηλαδή ο ασθενής καλείται να διαβάσει γράμματα και νούμερα, το μέγεθος των οποίων μικραίνει συνεχώς. Ανάλογα με τα αποτελέσματα, ο οφθαλμίατρος κάνει διάγνωση για το εάν ο ασθενής του χρειάζεται βοήθεια με γυαλιά ή όχι.
Ο Ferdinand Monoyer γεννήθηκε στη Γαλλία. Μεγάλωσε στη Λυών και το 1871 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Επέστρεψε μερικά χρόνια αργότερα στη Λυών όπου πέθανε εκεί σε ηλικία 76 ετών, το 1912.

Κατεβάστε και κάντε το τεστ όρασης 

To διάγραμμα - πίνακας που δημιούργησε ο Monoyer

O Ferdinand Monoyer ήταν αυτός που εισήγαγε το διάγραμμα Monoyer που δεν είναι άλλο πέρα από τον πίνακα που χρησιμοποιούν οι οφθαλμίατροι για να δουν αν κάποιος έχει μυωπία και πρεσβυωπία ή κάποια άλλη πάθηση στα μάτια.
Η οπτική οξύτητα μετράται ποσοτικά με έλεγχο του μικρότερου αντικειμένου που μπορεί να διακρίνει ο εξεταζόμενος σε δεδομένη απόσταση.
Πολλοί διαφορετικοί πίνακες έχουν προταθεί και χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για τη μέτρηση της οπτικής οξύτητας καθώς και διαφορετικοί τρόποι για την καταγραφή της πέρα από αυτόν του Ferdinand Monoyer.
Ο πίνακας του Snellen εξακολουθεί να είναι ο πιο διαδεδομένος παρά τα όποια μειονεκτήματά του και δεν διαφέρει πολύ από τον πίνακα του Ferdinand Monoyer.

Κατεβάστε και κάντε το τεστ όρασης 


Aκολουθεί βίντεο αφιέρωμα του The Telegraph στον Ferdinand Monoyer

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση