GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Λαγκάρντ στο Μπάρι: Πήρε το μεγάλο ΟΚ για την Ελλάδα

Συναίνεση για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους φαίνεται να βρήκε από τα μέλη του Washington Group στο Μπάρι της Ιταλίας η ...


Συναίνεση για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους φαίνεται να βρήκε από τα μέλη του Washington Group στο Μπάρι της Ιταλίας η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έθεσε με επιτακτικό τρόπο το μείζον αυτό ζήτημα, ζητώντας συμφωνία για να μπορέσει το Ταμείο να λάβει μέρος στο Ελληνικό Πρόγραμμα.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της ιστοσελίδας mignatiou.com από πηγές εκτός Ταμείου.

Η συνάντηση έγινε στην ιταλική πόλη στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7.

Παρά το γεγονός ότι οι δανειστές, το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, εντούτοις η κ. Λαγκάρντ φέρεται να νοιώθει ότι τα πράγματα προχωρούν προς το παρόν καλά.

Μοσκοβισί: Ώρα να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα

Να καταλήξουν σε μια «συνολική» συμφωνία καλεί τους εταίρους της Ελλάδας ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε συνέχεια της χθεσινής υιοθέτησης των προαπαιτούμενων από τη Βουλή των Ελλήνων και ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, ο Γάλλος επίτροπος δήλωσε: «Γνωρίζω πόσο δύσκολο ήταν για την ελληνική κυβέρνηση και τη Βουλή να λάβουν αυτές τις αποφάσεις που μας φέρνουν ένα μεγάλο βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

«Τώρα χρειαζόμαστε όλους τους εταίρους να συνεργαστούν εποικοδομητικά προκειμένου να επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία. Είναι ώρα να ανοίξει ένα καινούργιο και αισιόδοξο κεφάλαιο για την Ελλάδα», κατέληξε ο Π. Μοσκοβισί.

Κομισιόν: Πέρασε το πακέτο και τώρα πάμε για το χρέος 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλωσορίζει την υιοθέτηση από τη Βουλή των Ελλήνων του πακέτου πολιτικής που συμφωνήθηκε με τους θεσμούς, σημειώνοντας παράλληλα ότι τώρα θα αναζητηθεί μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, κληθείσα να σχολιάσει τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρτ δήλωσε τα εξής: «Η προκαταρκτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και των ελληνικών αρχών στις αρχές του μήνα, άνοιξε το δρόμο προς τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας. Το πακέτο πολιτικής θα συμπληρωθεί τώρα με τις περαιτέρω συζητήσεις για μια αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Καλωσορίζουμε τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για τα μέτρα που χρειάζεται να εφαρμοστούν, όπως συμφωνήθηκε στο πακέτο πολιτικής. Η εγκριθείσα νομοθεσία αξιολογείται προσεκτικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας». 

Ως προς τις προσδοκίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Eurogroup της 22ας Μαίου για το ελληνικό ζήτημα, η Α. Μπράιτχαρτ παρέπεμψε σε πρόσφατη δήλωση του Επιτρόπου Μοσκοβισί σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή αναμένει την «ευρύτερη δυνατή συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση