GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΗΣΥΧIΑ! ΜΕΓΑΛΟΣ σεισμός (5,1R) στη Ρόδο

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρόδου προκαλώντας ανησυχία. Ο σεισμός είχε έντα...

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρόδου προκαλώντας ανησυχία. Ο σεισμός είχε ένταση 5,1 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και εντοπίζεται στα 24χλμ νότια, νοτιοδυτικά της Χάλκης. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10χλμ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας πριν από λίγο στην "Ροδιακή" ο καθηγητής Γεωλογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός προέρχονταν από τον υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 10 χιλιόμετρα περίπου από Καταβιά και είχε μικρό εστιακό βάθος.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, σε μέρος της Κάρπαθου, καθώς επίσης και σε Χάλκη και Τήλο.
Ο κ. Λέκκας επεσήμανε ότι από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι ο σεισμός είχε ως επίκεντρο το γνωστό σεισμικό τόξο Νότια της Ρόδου, το οποίο κατά καιρούς δίνει σεισμούς τέτοιου μεγέθους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση