GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Manchester Arena»: 22 νεκροί, 50 τραυματίες, «τζιχαντιστής» αναλαμβάνει την ευθύνη...

Βίντεο ενός άντρα που αυτοαποκαλείται μέλος του Ισλαμικού Κράτους και που αναλαμβάνει την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεσ...

Βίντεο ενός άντρα που αυτοαποκαλείται μέλος του Ισλαμικού Κράτους και που αναλαμβάνει την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο. 

Το υλικό δείχνει έναν άντρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να μιλά προς την κάμερα και να λέει πως «στο όνομα του Αλάχ», «αυτό ήταν μόνο η αρχή» και ακόμα πως «τα λιοντάρια του Ισλαμικού Κράτους ξεκίνησαν την επίθεση εναντίον όλων των Σταυροφόρων», ενώ το βίντεο κλείνει λέγοντας: «Ο Θεός είναι μεγάλος».

Το βίντεο ανέβηκε στο Twitter λίγη ώρα μετά την επίθεση και γρήγορα αναπαράχθηκε από δεκάδες χρήστες, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί πως είναι αυθεντικό και πως ο άντρας είναι όντως μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Αντίθετα, η βρετανική αστυνομία δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση και προς το παρόν ερευνάται κάθε ενδεχόμενο. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως το συγκεκριμένο βίντεο προέρχεται από την Βραζιλία και πως ο συγκεκριμένος άντρας δεν είναι παρά οπαδός των τζιχαντιστών.








Ενας άνδρας ο οποίος πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό και ο οποίος έπεσε νεκρός στο «Manchester Arena» λίγο μετά τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, έκανε την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 22 άτομα και τραυμάτισε τουλάχιστον 50 άτομα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό. Οπως έγινε γνωστό μεταξύ των νεκρών είναι και παιδιά ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο δράστης είχε συνεργούς.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ, που ανέπτυξε στην πόλη περισσότερους από 400 άνδρες, αμέσως μετά την επίθεση, αντιμετωπίζει το περιστατικό ως τρομοκρατικό χτύπημα. Νωρίτερα, είχε προχωρήσει σε ελεγχόμενη έκρηξη σε ύποπτο αντικείμενο, το οποίο όπως έγινε γνωστό ήταν ρούχα που είχαν εγκαταλειφθεί κοντά στο στάδιο.

Η αστυνομία δέχτηκε τις πληροφορίες για την έκρηξη στο στάδιο που έχει χωρητικότητα 21.000 ατόμων, λίγο μετά τις 10:35 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (00:35 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα). Το ακροατήριο στη συναυλία περιελάμβανε και πολλά παιδιά. Οχήματα της αστυνομίας, ομάδες εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και περίπου 60 ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο αμέσως μετά ενώ γονείς σε κατάσταση πανικού έψαχναν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τα παιδιά τους. Πολλοί ήταν αυτοί που στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter για να αντλήσουν οποιεσδήποτε πληροφορίες που θα τους βοηθούσαν να βρεθούν κοντά στους αγαπημένους τους που είχαν διασκορπιστεί στο πλήθος.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε στην δημοσιότητα και ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους, όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση