GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μεγάλη του ransomware επίθεση: 42.000 ευρώ η λεία των κυβερνοπειρατών

Περισσότερα από 42.000 ευρώ είναι, σύμφωνα με τις συντηρητικότερες εκτιμήσεις, η λεια των χάκερς που εξαπέλυσαν την πρωτοφανή κυβερνο...


Περισσότερα από 42.000 ευρώ είναι, σύμφωνα με τις συντηρητικότερες εκτιμήσεις, η λεια των χάκερς που εξαπέλυσαν την πρωτοφανή κυβερνοεπίθεση των τελευταίων ημερών σε περισσότερες από 150 χώρες.

Οι δράστες της πρόσφατης παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης που έπληξε τα δίκτυα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε απλούς χρήστες αλλά και εταιρείες και υπηρεσίες.

Οι χάκερς κήρυξαν τον Α’ Παγκόσμιο (Κυβερνο)πόλεμο

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times, τα χρήματα δεν έχουν αποσυρθεί από τους λογαριασμούς στους οποίους τα θύματα της κυβερνοεπίθεσης κλήθηκαν να καταθέσουν με την μορφή bitcoin, ενώ οι αρχές επιβολής του νόμου εξακολουθούν να παρακολουθούν τους λογαριασμούς αυτούς.

Η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται ότι συνεργάζεται με την Europol και με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας, το οποίο υπάγεται στην υπηρεσία ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων της Βρετανίας GCHQ, για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους ασφαλείας, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, το πιθανότερο είναι οι χάκερς να μην έδρασαν κατόπιν εντολής κάποιας κυβέρνησης.

Από την Παρασκευή 200.000 ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε 150 χώρες επλήγησαν από τις κυβερνοεπιθέσεις με τον ιό «ransomware", σύμφωνα με την Europol.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση