GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεοδωράκης: Το 2018 θα μπούμε σε μία οριζόντια λύση για τα χρέη στην Ευρώπη

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει από το Eurogroup της Δευτέρας την τελική λύση για το χρέος εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ...


Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει από το Eurogroup της Δευτέρας την τελική λύση για το χρέος εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα του χρέους αναμένεται οριστικά να λυθεί σε επίπεδο Ευρώπης το 2018.
"Οι Γερμανοί κάνουν ένα σκληρό μπρα ντε φερ με το ΔΝΤ. Το Ταμείο θα μπει με διακηρύξεις, θα πάρουμε διατυπώσεις που θα βοηθούν. Οι Γερμανοί τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές τους δεν θα πάνε σε τελικές λύσεις για το χρέος... Μετά τις γερμανικές εκλογές, η δική μου εκτίμηση και πολλών άλλων στην Ευρώπη, είναι το 2018 θα μπούμε σε μία οριζόντια λύση για τα χρέη στην Ευρώπη. Εκεί η Ελλάδα πρέπει να είναι δυνατή, πρέπει να είναι με μία πατριωτική πρόταση, πρέπει να είναι διαπραγματευτικά ισχυρή και να μπούμε και εμείς στο τραπέζι και να πάμε σε κάτι παραπάνω από τις γενικές διακηρύξεις που προφανώς θα πάρουμε τη Δευτέρα" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.
Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα ελληνικής οικονομίας μετά την ψήφιση του συμπληρωματικού μνημονίου, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι "μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα οι πολιτικοί και οι πολίτες ξεχωριστά. Ίσως τελειώσαμε με την εποχή της κωλοτούμπας. Είχαμε τους δεξιούς και τους πασόκους που έκαναν τις μνημονιακές κωλοτούμπες. Έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τις αντιστασιακές κωλοτούμπες, με δάκρυ, αλλά τέλος πάντων οι κωλοτούμπες τελείωσαν. Τα μέτρα ψηφίστηκαν και θα εφαρμοστούν. Μιλάμε για μία εποχή κωλοτούμπας, η οποία είναι περίπου επτά χρόνια τώρα. Ο καθένας τη δική του κωλοτούμπα με τη δική του δικαιολογία".
Και σημείωσε: "Η δεξιοτεχνία των πολιτικών που μας κυβερνούν είναι ότι μπορούν και κάνουν κωλοτούμπες μαζί με τις καρέκλες τους. Αυτό ούτε οι μεγάλοι χορευτές μπορούν να το κάνουν. Ας συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι τα ψέματα, τα μεγάλα λόγια, 'δεν εφαρμόζω μνημόνια', 'τα σκίζω', όλες αυτές οι κουβέντες που ήταν για να πάρουν ψήφους, αυτά τελείωσαν. Μπορούμε να γίνουμε μία κανονική χώρα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα; Αυτό είναι το θέμα. Ίσως το ότι πλέον δεν έχουμε εκκρεμότητες με την Ευρώπη μας βοηθήσει για ένα διάστημα να επιστρέψουμε στην οδυνηρή καθημερινή πραγματικότητα που είναι ότι υπάρχει κόσμος απλήρωτος, ότι υπάρχει κόσμος στη μαύρη εργασία, ότι υπάρχει μία ελαστική μορφή εργασίας σε 600 χιλιάδες νοικοκυριά. Να ασχοληθούμε με την οικονομία, να αρχίσουμε να λύνουμε σιγά - σιγά τα προβλήματα πέραν από τις γενικές πολιτικές διακηρύξεις".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση