GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μία λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου

Η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί πρόταση που δεν θα δίνει καθαρό διάδρομο στην ελληνική οικονομία και αυτό έχει γίνει κατανοητό από τους ετ...


Η κυβέρνηση δεν θα αποδεχθεί πρόταση που δεν θα δίνει καθαρό διάδρομο στην ελληνική οικονομία και αυτό έχει γίνει κατανοητό από τους εταίρους, είπε μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη. Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για λύση στις 15 Ιουνίου και διεμήνυσε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται επ'αόριστον η συζήτηση περί συμμετοχής ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
"Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να βρεθεί μία λύση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου" δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.
Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε μια κατάσταση, όπως το 2015 ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε αρνητικά και σημείωσε: "Δεν βρισκόμαστε σε αυτήν τη φάση, δεν υπάρχει τέτοια βούληση από κανέναν, ούτε από τη μεριά των δανειστών, ούτε από τη μεριά της ελληνικής κυβέρνησης. Αντιθέτως, όλοι δουλεύουμε έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να βρούμε μία λύση που θα καλύπτει όλες τις πλευρές στο προσεχές Eurogroup".
"Συζητάμε για μια καθαρή λύση, η οποία θα δημιουργεί καθαρό διάδρομο στην ελληνική οικονομία. Εργαζόμαστε, ώστε να υπάρξει λύση στο Eurogroup, όλα τα άλλα σενάρια υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα" σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:
"Δεν υπάρχει θέμα δόσης. Αυτή τη στιγμή συζητάμε για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Από τη στιγμή που έχουμε υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις, έχουμε την απαίτηση -και δικαιούμαστε- αυτή η συζήτηση να κλείσει τώρα".
Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η συζήτηση για το εάν το ΔΝΤ θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ή θα αποχωρήσει, ενώ παρατήρησε ότι "δεν παίρνει ο κ. Σόϊμπλε μόνος του τις αποφάσεις, διότι εάν συνέβαινε αυτό η Ελλάδα θα είχε βγει πέντε φορές μέχρι τώρα από την Ευρωζώνη".
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι το ζήτημα του χρέους έχει εθνικό χαρακτήρα, αλλά η συζήτηση που γίνεται σε διεθνές επίπεδο "έχει ξεπεράσει αυτό που θα ονειρευόταν ή θα ήθελε η Νέα Δημοκρατία". Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση δήλωσε. Ενώ στο ερώτημα εάν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, απάντησε: "εφόσον το αποφασίσουμε, θα το ανακοινώσουμε".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση