Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

  Βαρουφάκης: Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι δηλητήριο για Μέρκελ και Σόιμπλε


  Ο επικεφαλής του DiEM25 και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8, δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγεις από μία γενικευμένη πτώχευση είναι η αναδιάρθρωση όλων των χρεών.
  "Η άποψη μου είναι πάρα πολύ απλή, η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους είναι τόσο απαραίτητη για την ανάκαμψη της ελληνικής αλλά και γενικότερα της ευρωζωνικής οικονομίας όσο και δηλητήριο πολιτικά για την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος εμείς να μην απαιτήσουμε αυτήν την αναδιάρθρωση όταν είναι προαπαιτούμενο για να σταματήσει η ερημοποίηση της Ελλάδας" ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
  Στο ερώτημα εάν η πρόταση του μπορεί να έχει εφαρμογή ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση που υπάρχει... Νομίζω ότι υπάρχει μία πλατιά συναίνεση στο μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού κόσμου ότι αυτήν τη στιγμή η ελληνική κοινωνική οικονομία αντιμετωπίζει μία τετραπλή πτώχευση. Έχεις ένα πτωχευμένο Δημόσιο, πτωχευμένες τράπεζες, πτωχευμένες επιχειρήσεις και πτωχευμένα νοικοκυριά. Όλοι χρωστάνε σε όλους και κανένας δεν μπορεί να πληρώσει. Ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις από μία συνολική γενικευμένη πτώχευση, δεν είναι να δανείζεσαι και άλλα, είναι η αναδιάρθρωση όλων των χρεών, τόσο των ιδιωτικών όσο και των δημόσιων" και πρόσθεσε:
  "Όταν έχεις μία τόσο πληγείσα οικονομική δραστηριότητα, ένα ιδιωτικό τομέα ο οποίος παραπαίει υπό καθεστώς χαμηλής συνολικής ζήτησης και υψηλών φορολογικών συντελεστών απαιτείται μία δραστική μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών, αλλά και γενικότερα του σταθερού κόστους της οικονομικής δραστηριότητας...Αρχικά ας συμφωνήσουμε μεταξύ μας και με κάθε καλά σκεπτόμενο άνθρωπο παγκοσμίως ότι σε μία χώρα σαν τη δική μας η μόνη πιθανότητα για ανάκαμψη είναι να υπάρξουν αυτές οι άμεσες και μεγάλες μειώσεις των φορολογικών συντελεστών, η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους που απαιτείται έτσι ώστε ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος να συνάδει με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών".
  "Η άποψη η δική μου και του DiEM25 είναι ότι πρέπει να νομοθετηθούν αυτά τα οποία θεωρούμε ότι είναι απολύτως λελογισμένα αύριο το πρωί χωρίς την έγκριση του Eurogroup. Παράλληλα, στο Eurogroup δεν θα ξαναπάει Έλληνας υπουργός Οικονομικών να μας αντιπροσωπεύσει... Ο μοναδικός τρόπος να μείνουμε στην Ευρωζώνη βιώσιμα και μακροπρόθεσμα είναι αυτός που σας προτείνω" σημείωσε ο επικεφαλής του DiEM25.
  Ακούστε το ηχητικό:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  1 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 18 Μαΐ 2017, 7:41:00 μ.μ.

  Κύριε Κασιμάτη με αγάπη... αλλά ...


  Είτε ΜΆΣ αρέσει Είτε ΔΕΝ ΜΆΣ ΑΡΈΣΕΙ το ΠΡΑΞΙΚΌΠΗΜΑ ΈΓΙΝΕ με τον Αμερικανόδουλο Μαριχουανάκια/Πειραγμένο Γιωργάκη ΕΊΣ ΓΝΏΣΕΙΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΈΝΟΥ Κωστάκη!!!! Η Ηχηρή Σιωπή ΤΩΝ Συνταγματολόγων/Πρωκτολόγων Έδωσε ΤΗΝ Συγκατάθεση Τους Με την Μαφιόζικη Σιωπή Τους!

  Και εάν η Αμερικανοκίνητη Φασιστοειδής Χούντα ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΤΟ ΕΜΦΎΛΙΟ ΠΌΛΕΜΟ Καταστρέφωντας Τόσο Την Ελλάδα/Ελληνική Κοινωνία ΌΣΟ και Την Κύπρο (Το Βλέπουμε και Σήμερα) Η Σημερινή Μοντέρνα (Moderne Times) Ανθελληνική Χούντα Του Εικονικού Διεθνές Ναζιστοφασιστικού Κεφαλαίου που ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΤΟ 2009 ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΕΛΕΊΩΤΙΚΑ!
  Η Χ.Α. είναι του Συστήματος τσιπάκια/τσιράκια και όταν τελειώσουν την καταστροφή της Χώρας οι Αποικιοκράτες θα την εξαφανίσουν όπως ο Führer την SA! ΑΥΤΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΡΌΛΟΣ ΤΌΣΟ ΤΗΣ Χ.Α. ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ!!!

  Ο ρόλος της Εκκλησίας του Θεανθρώπου του ΙΧΘΥΣ ΕΊΝΑΙ Ύποπτος έως Σατανικός/Ανθελληνικός! Και ΆΣ ΞΈΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΕΝΑ: ΤΟ ΜΑΣΤΗΓΙΟ ΤΟΥ ΙΧΘΥΣ Το Ίδιο Εκείνο που έδιωξε του έμπορους/τραπεζίτες Από Τον Οίκο/Εκκλησία/Ναό/Κοινωνία Του Πατέρα Του ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!! Και ξέρετε τι Σας περιμένει Εσάς!!! Και Δεν Σας βοηθούν Τίποτα ούτε Ιερά Λείψανα ούτε Λειτουργίες/Ευχέλαια Ούτε Λαμπάδες! Να είστε Σίγουροι γιαυτό Φαρισσαίοι!  Ο Αρχηγός Ειμί

  Item Reviewed: Βαρουφάκης: Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι δηλητήριο για Μέρκελ και Σόιμπλε Rating: 5 Reviewed By: Press- gr