GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρυσόγονος: Γιατί το κράτος δεν θα σωθεί από τη μείωση του αφορολόγητου

Επώδυνη για τους πολίτες χαρακτήρισε τη μείωση του αφορολόγητου ο Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη ...


Επώδυνη για τους πολίτες χαρακτήρισε τη μείωση του αφορολόγητου ο Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.
Ερωτηθείς για τη δήλωση που έκανε νωρίτερα ότι "τα μέτρα είναι επώδυνα και αχρείαστα από δημοσιονομικής άποψης" ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι "είναι ασφαλώς επώδυνο να μειώνεται το αφορολόγητο από 8.500 ευρώ στα περίπου 6.000. Πράγμα που σημαίνει ότι άνθρωποι που έχουν ένα μηνιαίο καθαρό εισόδημα της τάξης των 600 ευρώ που μετά βίας τους επιτρέπει να επιβιώσουν θα κληθούν να πληρώσουν εφορία έστω τα 20 ή 30 ευρώ, τα οποία ο ίδιος ο φορολογούμενος τα χρειάζεται, του είναι απαραίτητα για τη διαβίωση του, αλλά το κράτος δεν τα χρειάζεται διότι δεν πρόκειται να σωθεί με αυτόν τον τρόπο. Αλλά, είναι βεβαίως και τιμωρητική λογική των δανειστών οι οποίοι εκβιαστικά το επέβαλαν και δυστυχώς η ελληνική πλευρά δεν είχε τη δυνατότητα να αντιδράσει".
"Η διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι μία μάχη οπισθοφυλακών. Μια μάχη δηλαδή την οποία εξορισμού αποκλείεται να την κερδίσεις, απλά κοιτάς να περιορίσεις όσο γίνεται τις απώλειες σου. Από εκεί και πέρα η μάχη η οποία μπορείς και πρέπει να κερδίσεις, και οφείλουμε να την κερδίσουμε για να έχει μέλλον αυτή η χώρα, είναι η μάχη της ανάπτυξης. Και με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν και είναι δεδομένες, λόγω της δημοσιονομικής και οικονομικής συγκυρίας, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στον τόπο εάν ανατάξουμε τις παθογένειες που έχουν συσσωρευτεί επί δεκαετίες στο κράτος και τον κρατικό μηχανισμό" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσόγονος και πρόσθεσε:
"Ο κρατικός μηχανισμός στην Κύπρο λειτουργεί καλύτερα, λένε λιγότερα λόγια και κάνουν περισσότερες πράξεις, αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς... Η κυβέρνηση επί δύο και πλέον χρόνια έχει απορροφηθεί υπερβολικά στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές πρέπει τώρα να κάνει αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες... Η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση