Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

  Πιτσιόρλας: Η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά αισιοδοξίας και ανάπτυξης


  "Επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει τώρα συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα του χρέους" επεσήμανε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
  Ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι ήρθε η ώρα η χώρα να αλλάξει σελίδα και να περάσει σε πορεία ανάπτυξης με πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε αύξηση εξαγωγών, δημιουργία νέων επιχειρήσεων, προσέλκυση επενδύσεων.
  Ερωτηθείς σε ποιο βαθμό θα παίξει ρόλο στην προσέλκυση επενδύσεων το ενδεχόμενο να υπάρξει λύση για το χρέος σύντομα, ο υφυπουργός Οικονομίας απάντησε: "Το γεγονός ότι κλείνει η αξιολόγηση ήδη είναι πάρα πολύ σημαντικό και φεύγει από τη μέση ένα τεράστιο πρόβλημα που έλεγε ότι υπάρχει αβεβαιότητα για τη συμφωνία και την αξιολόγηση, αυτό φεύγει από τη μέση. Εφόσον ολοκληρωθεί και η συμφωνία για τα μέτρα για το χρέος, πιστεύω ότι αυτό θα ολοκληρώσει πια το θετικό κλίμα που δημιουργείται για την ελληνική οικονομία. Νομίζω ότι είμαστε σε αυτήν τη στιγμή. Η αβεβαιότητα λήγει. Υπάρχει η προοπτική εξόδου από την κρίση, εξόδου στις αγορές, άρα η Ελλάδα μπαίνει σε μία τροχιά αισιοδοξίας και ανάπτυξης" και πρόσθεσε:
  "Επειδή το κλίμα γύρω από την οικονομία είναι πάρα πολύ σημαντικό -και η ψυχολογία-, αυτές οι ειδήσεις λειτουργούν ήδη πάρα πολύ θετικά. Η εικόνα που έχω είναι ότι το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι τεράστιο. Το ζήσαμε στην Κίνα πριν από μερικές μέρες".
  Ακούστε το ηχητικό:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Πιτσιόρλας: Η Ελλάδα μπαίνει σε τροχιά αισιοδοξίας και ανάπτυξης Rating: 5 Reviewed By: Press- gr