GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέντε στάσεις για ποιοτικό street food στην Αθήνα

Η ζήτηση για ποιοτικές και ταυτόχρονα προσιτές επιλογές στο «φαγητό του δρόμου» έχει φέρει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αλλαγές στη γαστρ...


Η ζήτηση για ποιοτικές και ταυτόχρονα προσιτές επιλογές στο «φαγητό του δρόμου» έχει φέρει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αλλαγές στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Τα μαγαζιά που προσφέρουν εξαιρετικής ποιότητας street food αυξάνονται συνεχώς, με τις γευστικές και άκρως δελεαστικές προτάσεις τους να μας βάζουν σε πειρασμό.
Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς
Στις επιλογές μας για γρήγορο φαγητό στο χέρι έχουν πλέον προστεθεί από γκουρμέ burgers και σάντουιτς με εκλεκτά υλικά μέχρι σουβλάκι αλά Ινδικά. Βγήκαμε στους δρόμους, δοκιμάσαμε και ξεχωρίσαμε πέντε street food spots για όσους δεν ρίχνουν τα στάνταρ τους ακόμα και όταν πρόκειται για φαγητό στο χέρι.

Τυροκομείο Κωσταρέλου

kostarelos
Το κατάστημα του φημισμένου Τυροκοκομείου Κωσταρέλου στο Κολωνάκι είναι ένα ελληνικό ντελικατέσεν στο οποίο μπορεί κανείς να βρει τα προϊόντα του τυροκομείου και να τα γευτεί σε μοναδικές συνταγές τις οποίες έχει επιμεληθεί ο γνωστός σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος.
Σε καθημερινή βάση και με επιλεγμένα παραδοσιακά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα, ετοιμάζονται ξεχωριστές γευστικές προτάσεις, από εκλεκτές πρώτες ύλες –τα τυριά, τα αλλαντικά και τα άλλα προϊόντα που υπάρχουν στο κατάστημα. Τα πιάτα περιλαμβάνουν μεγάλη ποικιλία από σάντουιτς όπως «Κασέρι Μουζακίου» και «προσούτο Ευρυτανίας», «Tσαλαφούτι ή κατίκι  με ψητό κοτόπουλο» και «Γραβιέρα Σύρου και καπνιστή μπριζόλα Δράμας».
Πληροφορίες
Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, Αθήνα, τηλ. 210 7259000, www.kostarelos.gr, fb page: Τυροκομείο Κωσταρέλου

LUKUMAΔΕΣ

loukoumades
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια μερίδα ζεστούς και τραγανούς λουκουμάδες; Στους LUKUΜΑΔΕΣ, το ζεστό και φιλόξενο μαγαζί που βρίσκεται στη γωνία Αιόλου & Αγίας Ειρήνης, η παλιά κλασική συνταγή εκτελείται με πολύ μεράκι, ισορροπώντας άψογα την απλότητά της με τις ποικίλες και άκρως δελεαστικές γεύσεις. Οι αυθεντικοί λουκουμάδες που όλοι ξέρουμε από παιδιά ετοιμάζονται σε μια ανοιχτή κουζίνα, φρεσκοτηγανίζονται μπροστά σας και σερβίρονται ζεστοί.
Μπορείτε να τους απολαύσετε απλούς και παραδοσιακούς, με μέλι και κανέλα ή ζάχαρη άχνη, αλλά και γεμιστούς (με πραλίνα σοκολάτας, λεμόνι, μαστίχα, γέμιση μήλου), να τους βάλετε διάφορες ωραίες γαρνιτούρες και να τους συνοδεύσετε με διάφορες γεύσεις παγωτού (κρέμα, καταΐφι, φυστίκι). Θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία από specialty καφέ καθώς και πολλές επιλογές πρωϊνού- από τσουρέκι που γεμίζεται και με όλες τις επιλογές κρεμών μέχρι μπάρες δημητριακών και chocolops (νέα δημιουργία του καταστήματος).
Πληροφορίες
Αιόλου 21 & Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι- Αθήνα, τηλ.210 3210880, www.lukumades.com, fb page: Lukumades

Mirch

mirch
Ή αλλιώς το «σουβλάκι» της ινδικής κουζίνας. Εδώ θα έρθετε μόνο για take away, ή αν μένετε σχετικά κοντά στο κέντρο μπορείτε να παραγγείλετε από το σπίτι ή το γραφείο σας. Στις must επιλογές το Indian Souvlaki, ελαφρώς spicy επιλογή με μεγάλη πίτα nan με γέμιση λαχανικών και κομμάτια κοτόπουλου Tikka, το Chicken Tikka, φιλεταρισμένο κοτόπουλο, μαριναρισμένο με γιαούρτι και Tikka μπαχαρικά, ψημένο σε φούρνο ταντούρι με σος μέντας και το Chicken Curry, κομματάκια από κοτόπουλο μαγειρεμένα με κάρυ καθώς και το Keema nan, πίτα με γέμιση κιμά.
Πληροφορίες
Ερμού 109, Αθήνα, τηλ. 210 3239759, www.mirch.gr
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση