GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Έκλεισε ανοδικά

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street με τους επενδυτές να αναλύουν το σχέδιο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο Dow ...


Με άνοδο έκλεισε η Wall Street με τους επενδυτές να αναλύουν το σχέδιο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,21% στις 20.937,91 μονάδες, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq αυξήθηκαν 0,18% και 0,08%, αντίστοιχα.

Αν και τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, που ανακοινώθηκαν σήμερα, ήταν αδύναμα, οι επενδυτές φάνηκαν ανακουφισμένοι, επειδή ο πρώτος προϋπολογισμός του Τραμπ ήταν σε γενικές γραμμές ο αναμενόμενος.

«Δεν υπήρξαν μεγάλες εκπλήξεις. Η αγορά είναι ευχαριστημένη με αυτό», δήλωσε υπεύθυνος επενδύσεων αμερικανικής τράπεζας.

Ο προϋπολογισμός του Τραμπ προβλέπει αύξηση των επενδύσεων για υποδομές και των αμυντικών δαπανών, μαζί με μία σειρά ευαίσθητων πολιτικά περικοπών, όπως αυτών για την υγεία και για τα προγράμματα βοήθειας σε τρόφιμα στους φτωχούς, με στόχο τη μείωση των κρατικών δαπανών κατά 3,6 τρισ. δολάρια και τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού σε βάθος δεκαετίας.

Οι μετοχές ενισχύθηκαν και από το γεγονός ότι έχουν περάσει αρκετές ημέρες χωρίς κάποια συνέχεια στην έρευνα για ενδεχόμενη συνεργασία της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ με τη Ρωσία.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση