GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελεύθερη η Τσέλσι Μάνινγκ για την υπόθεση Wikileaks

Ελεύθερη αφέθηκε εφτά χρόνια μετά τη σύλληψή της και την καταδίκη της η Τσέλσι Μάνινγκ. Η Μάνινγκ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση επειδ...


Ελεύθερη αφέθηκε εφτά χρόνια μετά τη σύλληψή της και την καταδίκη της η Τσέλσι Μάνινγκ.

Η Μάνινγκ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση επειδή παρέδωσε απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα στον ιστότοπο WikiLeaks.

Το 2010, ο τότε στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, που υπηρετούσε στις υπηρεσίες πληροφοριών του αμερικανικού στρατού, στο Ιράκ έστειλε στον ιστότοπο βίντεο και 700.000 διαβαθμισμένα έγγραφα που αποκάλυπταν τη δράση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη χώρα αυτή αλλά και στο Αφγανιστάν.

Για την πράξη του αυτή ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ κατηγορήθηκε για κατασκοπεία και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 35 ετών. Λίγους μήνες μετά την καταδίκη του αποκάλυψε ότι είναι διεμφυλική γυναίκα και άλλαξε το όνομά του σε Τσέλσι. Το 2014 η Μάνινγκ ισχυρίστηκε ότι αποφάσισε να αποκαλύψει τις απόρρητες πληροφορίες "από αγάπη για την πατρίδα της".

Η Τσέλσι Μάνινγκ αποφυλακίστηκε από τη στρατιωτική φυλακή του Φορτ Λίβενγουορθ, στο Κάνσας, επωφελούμενη από τη χάρη που της απένειμε ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λίγο πριν λήξει η θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Με την ευκαιρία της αποφυλάκισής της, το κινηματογραφικό στούντιο Pulse ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα ντοκιμαντέρ για την υπόθεση της Μάνινγκ και ότι πρόκειται να παρουσιάσει ορισμένα αποσπάσματα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ των Καννών. Το ντοκιμαντέρ, που τιτλοφορείται "XY Chelsea", παρακολουθεί επί δύο χρόνια τους συνηγόρους της 29χρονης και χαρακτηρίζεται ως "ένα ταξίδι στην αναζήτησή της για την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και τη μετάβασή της από κρατούμενη σε ελεύθερη γυναίκα".

Ο σκηνοθέτης Τιμ Τράβερς Χόκινς σχεδίαζε να βιντεοσκοπήσει και την σημερινή έξοδό της από τη φυλακή. "Η ιστορία της Τσέλσι Μάνινγκ είναι ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της εποχής μας. Καλύπτει ευρεία γκάμα θεμάτων, από τα δικαιώματα των διεμφυλικών μέχρι τις παρακολουθήσεις. Είναι μια πολύ φιλόδοξη ταινία που μας ανοίγει τα μάτια", ανέφερε η Τζούλια Νότιγχαμ, μια εκπρόσωπος του στούντιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση