GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Στο 1% (από 17%) μειώθηκε η ψαλίδα στη Βρετανία...

Kyriakos Melas      Κατα την σημερινή δημοσκόπηση στη μεγάλη Βρετανία της εταιρείας Survation δυο μέρες πριν τις εκλογές της 8ης Ιουνίου ...

Kyriakos Melas  
  Κατα την σημερινή δημοσκόπηση στη μεγάλη Βρετανία της εταιρείας Survation δυο μέρες πριν τις εκλογές της 8ης Ιουνίου , η διαφορά βρίσκεται κοντά στη μια μονάδα, καλύπτοντας μια ψαλίδα 16%
Συντηρητικό Κόμμα 41,50%
Εργατικό Κόμμα 40,40%
http://survation.com/conservative-lead-labour-dropped-16-p…/

Πιθανή κατανομή εδρών κατά την YouGov's
June 6: Con 265-342, Lab 230-300

Στο 1% δίνει το προβάδισμα των Συντηρητικών έναντι των Εργατικών στη Βρετανία νέα δημοσκόπηση, λιγότερο από 48 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες το πρωί της Πέμπτης.

Η μέτρηση της εταιρείας Survation για λογαριασμό της εκπομπής Good Morning Britain του ITV δίνει 41,5% στην πρόθεση ψήφου στους Τόρις της Τερέζα Μέι και 40,4% στους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η έρευνα διενεργήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, δηλαδή ακριβώς πριν την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους.

Η διαφορά στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας πριν από ένα μήνα ήταν στο 17%.

Στο 6% ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και στο 3% το UKIP.

Ως καταλληλότερη πρωθυπουργός εξακολουθεί να θεωρείται η κ. Μέι, ωστόσο το ποσοστό δημοτικότητας του κ. Κόρμπιν έχει αυξηθεί κατά 15 μονάδες στο 36% μέσα στον τελευταίο μήνα, ενώ της κ. Μέι έχει υποχωρήσει κατά δέκα μονάδες.

Παράλληλα, η σημερινή πρόβλεψη της YouGov για τον αριθμό εδρών που θα καταλάβουν τα κόμματα αναφέρει πως οι Συντηρητικοί θα συγκεντρώσουν 304, υπολειπόμενοι δηλαδή 22 εδρών της αυτοδυναμίας. Σημειώνεται ότι στο προσφάτως διαλυθέν κοινοβούλιο οι Τόρις είχαν 330 βουλευτές.

Οι Εργατικοί αναμένεται σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη να αναδείξουν 266 βουλευτές, ενισχύοντας σημαντικά την κοινοβουλευτική τους εκπροσώπηση.

Σύμφωνα πάντως με τον μέσο όρο των τελευταίων επτά μεγάλων δημοσκοπήσεων, όπως τον παρουσιάζουν οι «Financial Times», οι Συντηρητικοί συγκεντρώνουν 44% στην πρόθεση ψήφου έναντι 37% των Εργατικών.

1 σχόλιο

  1. Καλά, δημοσκόποι είναι αυτοί και μάλιστα "αδιόρθωτοι" μετά τα τελευταία ΣΤΡΑΠΑΤΣΑ πρώτα με τον Κάμερον στην Αγγλία και μετά με τον Τραμπ στην Αμερική... Σε 2 μέρες θα ξέρουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση