GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φόβοι για πάνω από 100 νεκρούς στον ουρανοξύστη του Λονδίνου

Οι έρευνες για αγνοούμενους μπορεί να διαρκέσουν μήνες ενώ «θα ήταν θαύμα να βρεθούν επιζώντες» λέει η πυροσβεστική Ανατρι...


Οι έρευνες για αγνοούμενους μπορεί να διαρκέσουν μήνες ενώ «θα ήταν θαύμα να βρεθούν επιζώντες» λέει η πυροσβεστική

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία που ανακοινώνει η βρετανική αστυνομία για τις έρευνες στον ουρανοξύστη που παραδόθηκε στις φλόγες στο Λονδίνο, χθες Τετάρτη. Προς το παρόν ο επίσημος απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε 17. Ωστόσο, ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας εξε΄φρασε φόβους ότι ο απολογισμός της τραγωδίας μπορεί να φτάσει και τριψήφιο αριθμό.

Οι έρευνες στο κτιριακό συγκρότημα ενδέχεται να διαρκέσουν μήνες καθώς οι αγνοούμενοι παραμένουν δεκάδες, ίσως και πάνω από 100.

Η επικεφαλής των πυροσβεστών Ντάνι Κότον δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας. «Θα ήταν θαύμα να βρούμε επιζώντες» προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι ολόκληρες οικογένειες δεν έχουν καν δώσει σημεία ζωής.

Πλέον, ειδική ομάδα θα επιχειρήσει να «ασφαλίσει το κτίριο» ώστε να επιτρέψει στα μέλη των συνεργείων διάσωσης και σε ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους να προχωρήσουν στους ορόφους, εντός των διαμερισμάτων, κατά την αναζήτηση των αγνοουμένων.

Ο αστυνομικός διοικητής Στιούαρτ Κούντι είπε επιπλέον σε δημοσιογράφους ότι κάποια από τα θύματα της τεράστιας φωτιάς που κατέστρεψε τον Πύργο Γκρένφελ ενδεχομένως να μην ταυτοποιηθούν ποτέ. «Θέλω να ελπίζω ότι (ο αριθμός των νεκρών) δεν θα ανέλθει σε τριψήφιο αριθμό» υπογράμμισε ο αξιωματικός.

Εντολή για έρευνα από την Μέι

Η τραγωδία συνταράσσει μια χώρα που βρισκόταν ήδη σε πένθος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που τη συγκλόνισαν. Ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης αναδείχθηκε από τις στάχτες: Περισσότερες από 1 εκατομμύριο λίρες (1,14 εκατ. ευρώ) συγκεντρώθηκαν σήμερα για τα θύματα, ενώ μεγάλη είναι η προσφορά σε ρούχα και τρόφιμα.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, η οποία επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας το πρωί, έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή μιας «δημόσιας έρευνας για αυτήν την καταστροφή» που εκτυλίχθηκε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

«Πρέπει να μάθουμε τι συνέβη, πρέπει να μας δοθούν εξηγήσεις, το οφείλουμε στους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους» σημείωσε η ίδια.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν επισκέφθηκε επίσης την περιοχή και αξίωσε να «αποκαλυφθεί η αλήθεια» για τις συνθήκες της πυρκαγιάς. Υπογράμμισε επίσης ότι «εκατοντάδες χιλιάδες» Βρετανοί μπορούν ευλόγως να διερωτώνται για την ασφάλεια των κατοικιών τους.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των ενοίκων από το φλεγόμενο ουρανοξύστη

Τις στιγμές τρόμου και αγωνίας που έζησαν οι κάτοικοι που εγκλωβίστηκαν μέσα στο φλεγόμενο ουρανοξύστη του Λονδίνου, φέρνει στο φως βίντεο που ανέβασε live στο Facebook μία 30χρονη γυναίκα, την ώρα που προσπαθούσε να σωθεί.

Η Ράνια Ίμπρχαμ φαίνεται πίσω από την πόρτα του διαμερίσματός της, με τον διάδρομο που οδηγεί στο σπίτι της να έχει γεμίσει καπνούς.

Η 30χρονη να ανοίγει την πόρτα και καλεί μέσα στο σπίτι της κάποιους από τους ενοίκους το κτιρίου. Εκτός από το «ελάτε μέσα», ακούγεται και μια άλλη γυναίκα να τη συμβουλεύει να φύγει από την πόρτα, γιατί «δεν θα σου κάνει καλό να βρίσκεσαι εδώ. Δεν θα μπορείς να ανασάνεις. Έχεις παιδιά. Ούτε αυτά θα μπορούν να ανασάνουν».

Στη συνέχεια προσεύχεται για να σωθεί, αλλά η προσευχή διακόπτεται από τον βήχα που της προκάλεσε ο καπνός.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά η Ράνια αγνοείται…

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση