GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε 100 δόσεις η ρύθμιση οφειλών προς Δήμους

Ανάλογα με τον τρόπο εξόφλησης θα προβλέπεται ακόμα και η διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων Αναμένεται να ψηφιστεί μέσ...


Ανάλογα με τον τρόπο εξόφλησης θα προβλέπεται ακόμα και η διαγραφή του συνόλου των προσαυξήσεων

Αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ρύθμιση με την οποία θα μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν έως και σε 100 δόσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς του Δήμους, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στη Βουλή.

Η ρύθμιση έχει ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Μέσα στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το περιμένουμε από μέρα σε μέρα για να κατατεθεί πλέον στην κοινοβουλευτική διαδικασία και να περάσει από τις Επιτροπές, υπάρχει συγκεκριμένη ρύθμιση η οποία νομίζω ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων, για να ανταποκριθούν προς τις οφειλές τους προς τους δήμους. Η ρύθμιση αυτή έχει ως ανώτατο όριο τις 100 δόσεις. Προβλέπει ανάλογα με τον τρόπο εξόφλησης τη διαγραφή ακόμα και τους συνόλου των προσαυξήσεων», τόνισε ο Π. Σκουρλέτης εκτιμώντας ότι «περί τα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου θα έχουμε ψηφισμένη πια ρύθμιση».

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου πρότεινε η ρύθμιση για οφειλές προς τους δήμους από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις να φτάσει τις 120 δόσεις εντασσόμενη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ο Π. Σκουρλέτης απάντησε ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός έχει όριο οφειλής άνω των, 20.000 ευρώ και αφορά κυρίως επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση