GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα ρύθμιση για εξόφληση οφειλών στα ταμεία σε 120 δόσεις

Πώς και ποιοι μπορούν να υπαχθούν Η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το νέο σχέδιο για τις 120 δόσεις των οφειλε...


Πώς και ποιοι μπορούν να υπαχθούν

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το νέο σχέδιο για τις 120 δόσεις των οφειλετών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, το αργότερο μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Πρόκειται για τις οφειλές περισσότερων από 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων που δεν μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου αναφέρουν πως η κυβέρνηση έχει καταθέσει το προτεινόμενο σχέδιο ρύθμισης οφειλών και αναμένει τις αποφάσεις του Eurogroup στις 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πρόταση προβλέπει τη θέσπιση νέας ρύθμισης εξόφλησης των χρεών έως 20.000 ευρώ προς τα Ταμεία σε 120 δόσεις, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη, αλλά και με κριτήριο το αν στο παρελθόν είχε ενταχθεί ή όχι σε προηγούμενες ρυθμίσεις οφειλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Real News, η κυβερνητική πρόταση προβλέπει τη θέσπιση νέας ρύθμισης εξόφλησης των χρεών έως 20.000 ευρώ προς τα Ταμεία σε 120 δόσεις, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του οφειλέτη, αλλά και με κριτήριο το αν στο παρελθόν είχε ενταχθεί ή όχι σε προηγούμενες ρυθμίσεις οφειλών.

Στο σχέδιο της ρύθμισης προτείνεται ότι:

  • Με εφάπαξ καταβολή της οφειλής, θα γίνεται ολική διαγραφή των προσαυξήσεων και των προστίμων.
  • Με εξόφληση της οφειλής σε 60 δόσεις, οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 75%.
  • Με εξόφληση της οφειλής σε 120 δόσεις, οι προσαυξήσεις θα μειώνονται κατά 35%.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν οι οφειλές έως 31/12/2016, ενώ απαράβατος όρος για την ένταξη και τη διατήρηση της ρύθμισης θα είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση