GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παράταση έως τις 14 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Περίπου 1,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν θα προλάβουν τελικά να υποβάλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος μέχρι τις 30 Ιουνίου πο...


Περίπου 1,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι δεν θα προλάβουν τελικά να υποβάλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει η κανονική προθεσμία και θα αναγκαστούν να τις καταθέσουν εντός του Ιουλίου.
Οι ρυθμοί υποβολής δηλώσεων στο Taxisnet, από τις 6 Απριλίου που τέθηκε σε λειτουργία η ηλεκτρονική εφαρμογή υποδοχής των δηλώσεων μέχρι και χθες, εξακολουθούσαν να είναι εξαιρετικά αργοί, με αποτέλεσμα σήμερα, 4 ημέρες πριν από τη λήξη της κανονικής προθεσμίας, να απομένουν ακόμη για υποβολή περίπου 1,9 εκατομμύρια δηλώσεις!
Συγκεκριμένα, μέχρι χθες αργά το βράδυ είχαν υποβληθεί συνολικά περίπου 4,3 εκατομμύρια δηλώσεις, ενώ το σύνολο αυτών που εκτιμάται ότι τελικά θα υποβληθούν φθάνει τα 6,2 εκατομμύρια. Για να κατατεθούν όλες αυτές οι δηλώσεις εμπρόθεσμα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου θα πρέπει, πλέον, κάθε μέρα στο Taxisnet να υποβάλλονται κατά μέσο όρο περί τις 475.000 δηλώσεις, κάτι το οποίο είναι αδύνατο να υποστηριχθεί τεχνικά. Υπολογίζεται δε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου που λήγει κανονικά η προθεσμία θα έχουν υποβληθεί περίπου 5.000.000 δηλώσεις και θα απομένουν ακόμη προς αποστολή άλλες 1.200.000.
Χθες, η υφυπουργός Οικονομικών, Αικατερίνη Παπανάτσιου, προανήγγειλε ουσιαστικά την απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Μιλώντας στον Realfm 97,8, η υφυπουργός είπε ότι οι υπηρεσίες εξετάζουν τα αιτήματα φορέων για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φετινών δηλώσεων. Επιβεβαίωσε δε ότι πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχει ληφθεί η οριστική απόφαση. Η κυρία Παπανάτσιου υποστήριξε ότι δεν μπορεί να δοθεί μεγάλη παράταση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στις προθέσεις της ηγεσίας του υπουργείου είναι η νέα προθεσμία να λήγει το αργότερο μέχρι τις 14 Ιουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση