GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Ιταλοί «γαλατάδες» με τζίρο άνω του 1 δισ. ευρώ μπήκαν στην ελληνική αγορά

Το λανσάρισμα του «made in Italy» στην Ελλάδα Μία κίνηση που έρχεται να αλλάξει σημαντικά δεδομένα της ελληνικής αγοράς κα...


Το λανσάρισμα του «made in Italy» στην Ελλάδα

Μία κίνηση που έρχεται να αλλάξει σημαντικά δεδομένα της ελληνικής αγοράς και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα έκαναν οι Ιταλοί.
Ο όμιλος Granarolo απέκτησε προ ημερών το 50,01% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας διανομής γαλακτοκομικών Quality Brands International ΑΕ (QBI).
Βασικός μέτοχος μέχρι πρότινος ήταν η εταιρεία «Οπτιμα» (συμφερόντων Στέφανου Παντελιάδη) που θα διατηρήσει το υπόλοιπο 49,99% των μετοχών, καθώς και το μάνατζμεντ.
Μέσα από την είσοδο της Granarolo στην QBI ως στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να δημιουργηθούν συνέργειες σε όφελος τόσο των ιταλικών τυριών στην ελληνική αγορά όσο και των ελληνικών τυριών και κυρίως των προϊόντων της εταιρείας «Ηπειρος», καθώς αποκτούν πρόσβαση σε περίπου 20 χώρες που σήμερα δεν έχουν παρουσία.
Το συνολικό project του ομίλου στηρίζεται σε ένα πλαίσιο το οποίο προβλέπει τζίρο για το 2019 που θα αγγίξει το 1,5 δισ. ευρώ, το οποίο κατανέμεται κατά 40% σε εξαγωγές και κατά 60% στην εγχώρια εσωτερική αγορά.
Στόχος του ομίλου είναι η Ελλάδα γιατί αποτελεί χώρα στην οποία η κατά κεφαλήν κατανάλωση τυριού αγγίζει τα υψηλότερα ποσοστά σε επίπεδο ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορεί ταυτόχρονα να αποτελέσει το εφαλτήριο για να διεισδύσει ο όμιλος Granarolo σε αγορές στα Βαλκάνια.
Ο όμιλος Granarolo, που γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια, δραστηριοποιείται σε 62 χώρες και ο τζίρος του το 2016 υπερέβη το 1 δισ. ευρώ.
Περιλαμβάνει δύο διαφορετικά και αλληλοσυμπληρούμενα μέρη: Μια κοινοπραξία γαλακτοπαραγωγών - Granlatte - που δραστηριοποιείται στον τομέα της γεωργίας και στη συλλογή της πρώτης ύλης και μια ανώνυμη εταιρεία - Granarolo SpA - η οποία επεξεργάζεται και πωλεί το γάλα που παράγεται σε 16 εγκαταστάσεις σε όλη την Ιταλία, 2 εγκαταστάσεις στη Γαλλία, 1 στη Χιλή, 2 στη Βραζιλία και 1 στη Νέα Ζηλανδία.
Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο όμιλος Granarolo αποτελεί τη σημαντικότερη αλυσίδα  εφοδιασμού σε γάλα στην Ιταλία, με κύριους μετόχους τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς.
Συνενώνει περίπου 1.000 γαλακτοπαραγωγούς, μία οργάνωση συλλογής γάλακτος από αγροκτήματα με 70 οχήματα, 1.200 οχήματα διανομής που παραδίδουν 850.000 μετρικούς τόνους ετησίως και εξυπηρετούν καθημερινά περίπου 50.000 σημεία πώλησης, απ’ όπου περίπου 11 εκατομμύρια  ιταλικές οικογένειες αγοράζουν προϊόντα Granarolo.
Στις 31/12/2016, ο όμιλος Granarolo απασχολούσε περισσότερους από 2.800 εργαζόμενους. Το 77,48% του Ομίλου ανήκει στην Consortium Granlatte, 19,78% στην Intesa Sanpaolo και το υπόλοιπο 2,74% στην Cooperlat.
Στον ιταλικό όμιλο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων Granarolo περνά το 50,01% της ελληνικής εταιρείας διανομής Quality Brands International (QBI).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση