GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Παπαζάχος στον ΑΝΤ1: Δύσκολη η επόμενη εβδομάδα για τη μετασεισμική ακολουθία στη Λέσβο - ΒΙΝΤΕΟ

Την άποψη ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για τη μετασεισμική ακολουθία στη Λέσβο εξέφρασε ο Καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτ...


Την άποψη ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι κρίσιμη για τη μετασεισμική ακολουθία στη Λέσβο εξέφρασε ο Καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ερωτηθείς αν η μέχρι τώρα σεισμική ακολουθία δημιουργεί ένα αίσθημα ηρεμίας για τη συνέχεια ή αν προκαλεί ανησυχία, απάντησε:
"Μέχρι στιγμής οι μετασεισμοί δεν έχουν ξεπεράσει τα 5 Ρίχτερ. Δεν είναι απίθανο να μην έχουμε και πολύ ισχυρούς μετασεισμούς αλλά γενικά το τυπικό είναι να έχουμε κάποιους ισχυρούς μετασεισμούς. Όλη η επόμενη εβδομάδα μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι μια δύσκολη περίοδος για την μετασεισμική ακολουθία της περιοχής".
Τόνισε επίσης, το ότι οι μετασεισμοί που γίνονται στο νησί είναι μικρής έντασης δεν σημαίνει πως οι κάτοικοι μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αφού όπως σημείωσε πάντα υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει ένας μεγάλος μετασεισμός.
Σε ερώτηση για το αν τον ανησυχεί το ενδεχόμενο αυτός ο σεισμός να διεγείρει τώρα και άλλα ρήγματα στην ευρύτερη περιοχή, απάντησε:
"Η αλήθεια είναι ότι η περιοχή της Λέσβου έχει πολλά και σημαντικά ρήγματα. Μέχρι στιγμής η ακολουθία είναι καθαρά περιορισμένη στο κομμάτι του ρήγματος στο νότιο τμήμα του νησιού. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια δραστηριότητα, πέρα από κάποια υπολειμματική δραστηριότητα που υπάρχει βόρεια του νησιού. Ευτυχώς μέχρι στιγμής η εξέλιξη δεν φαίνεται να είναι αρνητική".
Σχετικά με το γεγονός ότι οι Τούρκοι σχεδιάζουν πυρηνικό σταθμό στο Ακούγιου, σε μια περιοχή με υψηλή σεισμική δραστηριότητα, ο κ. Παπαζάχος εμφανίστηκε σκεπτικός και σχολίασε πως "σε χώρες σαν την Ελλάδα και σαν την Τουρκία, τέτοιες κατασκευές θα πρέπει να τις σκεφτόμαστε με πολλή μεγάλη προσοχή". Όπως ανέφερε, στις δύο χώρες υπάρχει μεγάλος αριθμός άγνωστων ρηγμάτων και γι' αυτό θα πρέπει να γίνονται πολύ καλές μελέτες πριν κτιστεί ένας τέτοιος σταθμός.
Όσο για την επιστολή του κ. Σπίρτζη, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με αφορμή «τον πανικό και την αναστάτωση» που προκαλούν ορισμένοι σεισμολόγοι στους κατοίκους της Λέσβου, δήλωσε:
"Χωρίς να έχω ακούσει το σύνολο των δηλώσεων των συναδέλφων, θα έλεγα ότι οι περισσότερες δηλώσεις που άκουσα εγώ, γενικά συγκλίναν λίγο-πολύ στα ίδια συμπεράσματα. Δεν άκουσα κάτι το εξωφρενικό. Άκουσα πολλές φωνές εξωφρενικές από το εξωτερικό και κινδυνολογίες".
Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση