GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πανελλαδικές 2017: Κείμενο του Γρηγόρη Σκαλκέα για την επιστήμη το θέμα της έκθεσης

Για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας μπήκαν στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων οι υποψηφίοι...



Για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας μπήκαν στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων οι υποψηφίοι των Γενικών Λυκείων. Το θέμα που δόθηκε στους μαθητές για την έκθεση είναι σχετικά με την επιστήμη και αναφέρεται σε απόσπασμα από ομιλία του Γρηγόρη Σκαλκέα στην Ακαδημία Αθηνών.
Ο Γρηγόριος Σκαλκέας έγινε ευρέως γνωστός στην ελληνική κοινή γνώμη ως γιατρός του πρωθυπουργού της Ελλάδας Ανδρέα Παπανδρέου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, την περίοδο της τετράμηνης συνεχούς νοσηλείας του από τις 20 Νοεμβρίου του 1995 μέχρι τις 21 Μαρτίου του 1996. Ο Σκαλκέας ήταν πρόεδρος του Ιατρικού Συμβουλίου που ελάμβανε τις κρίσιμες αποφάσεις για τον χειρισμό της νοσηλείας και θεραπείας του πρωθυπουργού, ενώ ανέλαβε και την σύνταξη και ανάγνωση στα ΜΜΕ (ελληνικά και διεθνή) των επίσημων ιατρικών ανακοινωθέντων του Ωνασείου. Στο Ιατρικό Συμβούλιο υπό τον Σκαλκέα βρίσκονταν κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι γιατροί, μεταξύ των οποίων και ο τότε υπουργός Υγείας (και προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου) Δημήτρης Κρεμαστινός, αλλά και οι Παύλος Τούτουζας, Στάθης Ηλιοδρομίτης, Γιώργος Δαΐκος, Βασίλης Γολεμάτης, Κωνσταντίνος Στεφανής κ.α.
Εκείνους τους 4 μήνες ο Σκαλκέας αποτέλεσε ένα από τα πλέον διάσημα και πολυσυζητημένα πρόσωπα στον δημόσιο βίο της Ελλάδας. Στην καθημερινή τριβή του με τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ ξεχώρισε για το χιούμορ του, το οποίο χρησιμοποιούσε «με αυστηρό, λεπτό και κάμποσες φορές καυστικό τρόπο».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση