GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονιστική μαρτυρία για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα

Με καταθέσεις βασικών μαρτύρων του κατηγορητηρίου συνεχίστηκε και σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, η δίκη για την...


Με καταθέσεις βασικών μαρτύρων του κατηγορητηρίου συνεχίστηκε και σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, η δίκη για την δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπλάχα πριν από 4 χρόνια, από τον φίλο της Βαγγέλη Στεφανάκη.
Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία της νεαρής κοπέλας από τον Στεφανάκη είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο καθώς η άτυχη Φαίη ξεψύχησε εξαιτίας του άγριου ξυλοδαρμού της από τον κατηγορούμενο, ο οποίος διατηρούσε και παράλληλη ερωτική σχέση με την αδερφή του θύματος.
Πρωτόδικα ο Βαγγέλης Στεφανάκης, έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και στην αδελφή του θύματος Μαριαλένα Μπλάχα έχει επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με αναστολή, για ψευδορκία μάρτυρα και υπόθαλψη εγκληματία.
Στο δικαστήριο σήμερα προσήλθε και κατέθεσε ο 22χρονος Αθανάσιος Κάκαρης, ο οποίος το μοιραίο βράδυ ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε την 23χρονη βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο.
Ο μάρτυρας υποστήριξε πως δεν γνώριζε το ζευγάρι και βρέθηκε τυχαία στο σπίτι ενός κοινού τους φίλου στη Νέα Μάκρη. Μιλώντας για τη στιγμή που αντίκρισε για πρώτη φορά τον κατηγορούμενο είπε πως ήταν σοκαρισμένος ενώ αναφερόμενος στη Φαίη περιέγραψε πως «ήταν αναίσθητη, είχε χτυπήματα, στο πρόσωπο και μελανιές στο δεξί μάγουλο...».
Στο νοσοκομείο ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον μάρτυρα, μονολογούσε λέγοντας : «Πω, πω τι μ... έκανα, το κοριτσάκι μου...» και συμπλήρωσε ότι η άφιξη της αδελφής της άτυχης κοπέλας, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στη δίκη, άλλαξε τα δεδομένα καθώς εκείνη τους ζήτησε να πουν ψέματα. «Είχα ακούσει πως ο κατηγορούμενος είχε σχέση και με τις δυο αδελφές» είπε ο μάρτυρας.
Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του ο μάρτυρας υποστήριξε ότι «Ήρθε ο φίλος μου και με ρώτησε αν έχω βενζίνη στο αυτοκίνητο μου για να πάμε στο νοσοκομείο. Δεν ρώτησα τι έγινε αλλά μου είπε: "Θα σου πω στο δρόμο”. Βγήκαμε από το σπίτι ο Βαγγέλης άνοιξε το αμάξι του πήρε τη Φαίη αγκαλιά, την έβαλε στο δικό μου αυτοκίνητο και φύγαμε για το νοσοκομείο» κατέθεσε ο μάρτυρας.
Πρόεδρος : Καταλάβατε ότι είχε κάνει κάποιο κακό στη Φαίη;
Μάρτυρας : Ναι, εγώ προσπαθούσα να τον ηρεμήσω. Μετά, ο Βαγγέλης τηλεφώνησε στην αδελφή της Φαίης, την Μαριαλένα.
Πρόεδρος: Τι της είπε;
Μάρτυρας : Της έλεγε " σε χρειάζομαι , έλα εδώ " μετά απομακρύνθηκε και δεν άκουγα.
Τα ψέματα
«Στο νοσοκομείο η Μαριαλένα είπε "πώς θα το κάνουμε, τι θα πούμε;". Μας είπε να πούμε ότι βρήκα εγώ τη Φαίη στο δρόμο, τυχαία, κοντά στο σπίτι της ειδοποίησα τον φίλο μου και εκείνος τον Βαγγέλη και την πήγαμε στο νοσοκομείο».
Πρόεδρος: Αυτά τα άκουγε ο κατηγορούμενος και συμφωνούσε ;
Μάρτυρας: Ναι. Τα ψέμματα προορίζονταν για τον πατέρα της όπως μας είπε. Εκείνη θα τα έλεγε ...
Πρόεδρος : Εσείς δεν ξέρατε ότι η Φαίη είχε χτυπηθεί από τον κατηγορούμενο;
Μάρτυρας : Το είχα υποψιαστεί αλλά δεν το ήξερα , δεν το είχαμε κουβεντιάσει .
Πρόεδρος : Η Μαριαλένα ήταν σε ήρεμη κατάσταση;
Μάρτυρας : Ήταν ήρεμη. Εγώ της είπα " πες ότι θέλεις στην οικογένεια σου". Την άλλη ημέρα μου τηλεφώνησε ο φίλος μου για να πάμε στην αστυνομία να δώσουμε κατάθεση ...
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου.
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση