GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα 42 εκατ. ευρώ η αξία των ελληνικών εξαγωγών στο Κατάρ

Στο Κατάρ δραστηριοποιούνται περίπου 180 ελληνικές μεγάλες ή μικρότερες επιχειρήσεις Το Κατάρ βρίσκεται στην 67η θέση στη ...


Στο Κατάρ δραστηριοποιούνται περίπου 180 ελληνικές μεγάλες ή μικρότερες επιχειρήσεις

Το Κατάρ βρίσκεται στην 67η θέση στη λίστα των χωρών στις οποίες εξάγει η Ελλάδα και στην 61η θέση των χωρών από τις οποίες εισάγει. Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, στα 41,7 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς το Κατάρ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων για το 2016, ενώ οι εισαγωγές προϊόντων στην Ελλάδα είναι της τάξης των 45 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εξαγωγέων, το πρώτο προϊόν στη λίστα των εξαγόμενων ειδών μας, προς το συγκεκριμένο προορισμό, είναι τα μάρμαρα, ενώ ακολουθούν τα σχοινιά-σπάγγοι, τα βιβλία, το επεξεργασμένο πετρέλαιο, τα ασανσέρ και τα κοσμήματα, τα κρουαζιερόπλοια, οι αλουμινένιες ράβδοι και οι ηλεκτρικές λάμπες. Από την άλλη πλευρά, το 62% των εισαγωγών από τη χώρα αυτή είναι πετρέλαιο.

Κατασκευαστικές και τεχνικές εταιρείες

Στο Κατάρ όμως δραστηριοποιούνται και περίπου 180 ελληνικές μεγάλες ή μικρότερες επιχειρήσεις, κυρίως, σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα υποδομών και ενέργειας, ενώ υπάρχουν και μεγάλα ναυτιλιακά συμβόλαια. Π.χ. οι εταιρείες J&P ΑΒΑΞ, Ελλάκτωρ, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, έχουν αναλάβει σημαντικά έργα στο Κατάρ, ενώ επιπλέον γιατροί, μηχανικοί και πολλοί Έλληνες επαγγελματίες έχουν αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στη συγκεκριμένη χώρα του Κόλπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση